Persoon

Dom Van Loo, Petrus C. M.

ID: 7319   URI: https://id.erfgoed.net/personen/7319


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Aulnecollege

Naamsestraat 100, 100A, Schapenstraat 41 (Leuven)
Complex en beeldbepalend gebouwenbestand waarvan aan Naamsestraat de oudste kern gevormd wordt door een aangepast, overwegend eind 18de-eeuws voormalig herenhuis met voorplein en 16de-eeuwse hoofdtoegang.


Klooster en school van de zusters maricolen

Marktstraat 15 (Maldegem)
Oorspronkelijke kloostergebouw van 1873 met strak symmetrische aanleg met hoofdgebouw van zeven travee├źn en twee bouwlagen, links en rechts geflankeerd door haakse vleugels. In 1890, zijvleugels uitgebreid met twee klassen in dezelfde bouwstijl. Centrale binnentuin afgesloten door een muur en hek tussen vierkante pijlers, in de jaren 1920 vervangen door de nog bestaande fraaie ijzeren hekken tussen gietijzeren zuiltjes op een lage gecementeerde voet.


Klooster, kapel en school van de zusters van Sint-Vincentius a Paulo

Kloosterstraat 15 (Buggenhout)
Op een gedeelte van de huidige uitgestrekte kloostersite, bevond zich in het begin van de 19de eeuw een grote woning, in kern opklimmend tot eind 18de eeuw. De huidige neogotische kapel uit 1902 naar ontwerp van priester-architect Petrus Van Loo is eenbeukig met een smaller en lager koor met een driezijdige vlakke afsluiting. In 1936-37 werden nieuwe klaslokalen opgetrokken in functionele baksteenarchitectuur.


Lagere school en klooster Heilige Familie

Aalterstraat 2, 6 (Aalter)
Lagere school en klooster, opgericht in 1895; bouw van zusterschool en zogenaamd Huis der Heilige Familie naar ontwerp van Eerwaarde Heer P. Van Loo. Nieuwe Lagere School gebouwd in 1959. Aan de straat gelegen, langgerekt schoolgebouw met geschilderde bakstenen gevel en hoge getoogde vensters met roedeverdeling; uit de 20ste eeuw.


Sint-Blasiushospitaal en kapel

Kaaistraat 9-11, 23 (Deinze)
Klooster en school, gesticht in 1816 in het Sint-Blasiushospitaal. Gebouwen op vierkante plattegrond, met ruime binnentuin. Heden voornamelijk 19de- en 20ste-eeuwse bakstenen gebouwen met twee bouwlagen onder zadeldak Eenbeukige kapel van vijf travee├źn met driezijdige apsis, onder leien zadeldak met achthoekige torentje onder klokdak, daterend van 1662 en uitbreiding van 1909, laatstgenoemde naar ontwerp van priester-architect P.C.M. Van Loo.