Persoon

Deckers, Edward

ID
7473
URI
https://id.erfgoed.net/personen/7473

Beschrijving

Voor informatie voer beeldhouwer Deckers: http://www.schoonselhof.be/2bfredegandusAM/deckers1.html

Zoon van Deckers Frans, eveneens beeldhouwer.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Atelier en woning van beeldhouwer Eduard Deckers

Generaal Capiaumontstraat 24 (Antwerpen)
Beeldhouwer Eduard Deckers verhuist rond 1910 zijn woning en atelier naar de nieuwe wijk Zurenborg, die toen populair was bij kunstenaars. Wellicht tekende hij zelf het eclectische ontwerp voor zijn nieuwe woning.


Burgerhuis Geerts

Amerikalei 193 (Antwerpen)
De woning Geerts werd in 1897 gebouwd als eigen woning van "négociant" Henri Geerts. Voor het ontwerp van deze woning sprak hij architect Alexis Van Mechelen aan, die als bouwstijl koos voor art nouveau.


Handelsbeurs

Borzestraat 31 (Antwerpen)
Beursgebouw in neogotische stijl gebouwd in 1869-1872, naar een ontwerp door de architect Joseph Schadde. Het complex incorporeert de restanten van de laat-gotische beurs door Domien de Waghemakere uit 1531-1532, heropgebouwd in 1583 en afgebrand in 1858.


Heilig Hartbeeld

Gemeenteplein zonder nummer (Kontich)
Ter hoogte van de kerk staat aan het centrale Gemeenteplein een witstenen, ingetogen Heilig Hartbeeld.


Kantoorgebouw Imperial Continental Gas Association

Meir 58 (Antwerpen)
Kantoorgebouw van de Imperial Continental Gas Association, een ontwerp in neo-François I-stijl door de architect Emile Thielens uit 1897, opgetrokken door de aannemer Godfried Van Bergen in 1898.


Oorlogsmonument

Rubenslei zonder nummer, Van Eycklei zonder nummer (Antwerpen)
Het oorlogsmonument werd ontworpen door Eduard Deckers voor de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog en werd ingehuldigd op 21 april 1930.


Parochiekerk Sint-Antonius van Padua

Paardenmarkt 107 (Antwerpen)
Neogotische parochiekerk naar een ontwerp door de architect Jules Bilmeyer uit 1904, waarvoor eerstesteenlegging in 1906, die werd ingewijd in 1910. De kerk vervangt de in 1908 gesloopte kapucijnenkerk uit 1613.


Rubenshuis met tuin

Wapper 9-15 (Antwerpen)
Complex geheel van gebouwen rond rechthoekige binnenkoer met portiek, achterliggende tuin en tuinpaviljoen, ontstaan in 1611-27, wanneer Rubens er, na zijn terugkeer uit Italië in 1608, aan de Wappervaart een eigendom met bestaande woning in traditionele bak- en zandsteenstijl kocht en verbouwde tot woonhuis, een atelier liet bouwen in een italianiserende barok en beide verbond door een barokke portiek, die toegang verleende tot de kruiden- en bloementuin, waarin hij een sierlijk paviljoentje bouwde.


Woon- en handelsgebouw Moyson

Otto Veniusstraat 2 (Antwerpen)
Monumentaal woon- en handelsgebouw in eclectische stijl op de hoek van Otto Veniusstraat en Meir, opgetrokken in opdracht van de Stad Antwerpen. De architect Guillaume Van Oenen tekende in 1901 het ontwerp, de aannemer Frans Torfs uit de Provinciestraat voerde de werken uit.


Thema's

Ontwerper van

Generaal Capiaumontstraat


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Deckers [online], https://id.erfgoed.net/personen/7473 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.