Persoon

Van Coillie, Medard

ID: 7485   URI: https://id.erfgoed.net/personen/7485

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Isabella Brantstraat 31 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl naar een ontwerp door de architecten Ernest Stordiau en Medard Van Coillie uit 1892. Hoewel ‘employé de commerce’ Jacques Lauwers als bouwheer optrad, werd het pand vanaf 1894 – dus vlak na de voltooiing - door Van Coillie zelf betrokken, en dat tot zijn overlijden in 1935.


Eclectisch burgerhuis

Karel Rogierstraat 27 (Antwerpen)
Deze eclectische burgerwoning met achterliggende bijgebouwen werd in 1900 ontworpen door M. Van Coillie voor bakker Aug. De Commines.


Neoclassicistisch burgerhuis met poortgebouw

Paleisstraat 21-23 (Antwerpen)
Dit neoclassicistische burgerhuis valt op doordat links naast de woning een stal en een koetshuis met inrijpoort werden gebouwd.


Neoclassicistisch burgerhuis met schrijnwerkeratelier

Lambermontstraat 20 (Antwerpen)
Dit huis met achterliggend schrijnwerkeratelier werd gebouwd rond 1900 voor Charles Weyts naar een ontwerp van architect M. Van Coillie.


Sint Antonius

Sint-Jacobsmarkt 38 (Antwerpen)
Traditioneel herenhuis genaamd "Sint Antonius" op de hoek van Sint-Jacobsmarkt en Parochiaanstraat, dat minstens opklimt tot het eerste kwart van de 17de eeuw, aangepast in de tweede helft van 18de eeuw. Léon van de Werve de Vorsselaer verkocht het hotel in 1892 aan de zusters franciscanessen van de Heilige Familie.


Thema's

Ontwerper van

Haantjeslei

Opdrachtgever van

Haantjeslei