Persoon

De Bruyn, Erik

ID
7495
URI
https://id.erfgoed.net/personen/7495

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Site Aumansmolen

Brandemanstraat 24, 24A, zonder nummer (Laarne)
Molenerf met gewitte bakstenen romp van een stenen korenwindmolen, opgericht in 1805-1806 van het type bovenkruier, nu nog met elektromechanische maalderij, met aanbouwen ten noordoosten. In de noordwesthoek van het molenerf gelegen voormalige hoeve met molenaarshuis, mogelijk in kern opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw.


Stadswoning

Boeveriestraat 34 (Brugge)
Diephuis van twee/één traveeën en twee bouwlagen onder steil zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 16de eeuw. Huidig uitzicht resultaat van consoliderende herstelling van 2000-2001 naar ontwerp van architect E. De Bruyn (Aalst). Verankerde bakstenen puntgevel, beigebeschilderd boven een grijze plint.


Stenenmolen

Hofstraat 127a (Dendermonde)
Achterin gelegen romp van een stenen korenwindmolen van het type bovenkruier, in 1886 opgetrokken ter vervanging van een staakmolen. Afgeknotte bakstenen conische molenromp van drie bouwlagen met rondboogvormige muuropeningen onder gesinterde druiplijst, en een uitgebouwde poort.


Van Mosseveldemolen

Merestraat 131A (Aalst)
De Van Mosseveldemolen, genoemd naar de laatste molenaars, is een 18de-eeuwse olie- en korenwindmolen van het vrij uitzonderlijke type achtkantige stenen bovenkruier (stellingmolen).


Watermolen Van Hauwermeirsmolen

Watermolenstraat 64 (Wetteren)
Watermolen met molengebouw uit 1798, sluis en voormalige oliemolen en waterraderen, de kollergang en fabrieksschoorsteen van voormalige industriële olieslagerij, opgericht in 1909.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Bruyn [online] https://id.erfgoed.net/personen/7495 (Geraadpleegd op )