Persoon

De Pauw, André

ID
7515
URI
https://id.erfgoed.net/personen/7515

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Kapel

Sint-Sebastiaansstraat 41-43 (Oostende)
Sint-Sebastiaanstraat nr. 41. Voormalig Museum voor Moderne Religieuze Kunst, opgericht in 1974 en ondergebracht naar verluidt in de vroegere Sint-Sebastiaanskapel (de tweede helft van de 19de eeuw), ook tijdlang patronaatzaal van de Sint-Petrus en -Paulusparochie. Verbouwd in 1948 naar ontwerp van architect A. De Pauw (Brugge), o.m. optrekken van een verdieping achteraa


Kapel Onze-Lieve-Vrouw

Merkemveldweg 15 (Zedelgem)
Gelegen in het parkdomein van het Merkemveldbos. Opgetrokken in 1951, naar een ontwerp van André De Pauw, in opdracht van het Vlaamsch Verbond der Katholieke Scouts (VVKS) dit om de katholieke inslag van de vereniging te benadrukken.


Stadswoning

Wulfhagestraat 39-43 (Brugge)
Samenstel van breed- en diephuis van vier en vier + vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), met oude kern; huidige gevel resulteert van "Kunstige Herstelling" van 1961 naar ontwerp van architect A. De Pauw (Brugge).


Villa Tohu Bohu

Louisalaan 8 (De Haan)
Villa ontworpen in 1953 door architect André De Pauw (Brugge). Witbeschilderde bakstenen villa met kenmerken van de traditionele, regionale villabouw zie steile bedaking met dakkapellen.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Pauw [online] https://id.erfgoed.net/personen/7515 (Geraadpleegd op )