Persoon

Claes, Joseph

ID
758
URI
https://id.erfgoed.net/personen/758

Beschrijving

Zoon van ebeniste Melchior Claes en Isabelle van Meert. Gehuwd met Joanna Janssens.

  • Gegevens van Marcel Windey, maart 2016.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Hof ter Mick

Mikhof 9 (Brasschaat)
Gelegen in het oostelijk deel van het bebost en omwald domein De Mik aangelegd in het vierde deel van de 18de eeuw. Park naar ontwerp van Petersen van ca 1830, toegankelijk via hekken tussen hardstenen hekpijlers. Het park bezit een arboretum,


Kantoorgebouw Agence Maritime Internationale

Meir 1 (Antwerpen)
Monumentaal kantoorgebouw in beaux-artsstijl op de hoek van Meir en Sint-Katelijnevest, opgetrokken in opdracht van de Agence Maritime Internationale, naar een ontwerp door de architecten Joseph Hertogs en Gerard De Ridder uit 1928-1929. Gesloopt voor een nieuwbouwflat omstreeks 2005.


Kasteel De Drie Torekens

De Berlaimontstraat 11-27 (Antwerpen)
Rest van 16de- tot 17de-eeuws waterslot en circa 1850 historiserend gerestaureerd, L-vormig hoofdgebouw, aan noordzijde verlengd met koetshuis, ten zuidwesten bijgebouw onder plat en schilddak.


Kasteel de Merode

Polderstraat 51 (Westerlo)
Kasteel met middeleeuwse donjon, 16de-eeuwse uitbreiding en 17de-eeuwse en 19de-eeuwse aanpassingen, nauw verbonden met de geschiedenis van de gemeente.


Kasteel Groeningenhof en dienstgebouwen

Kontichhof 25-27 (Kontich)
Nagenoeg rechthoekig kasteel hoofdzakelijk in neo-Vlaamserenaissance-stijl met neogotische elementen, uit de 16de-17de eeuw en 19de eeuw.


Kasteel Kesselhof

Bogaertsheide 2 (Nijlen)
Neoclassicistisch kasteel in een park langs de grote Nete, van 1872-1874 naar ontwerp van J. Claes met parkaanleg door L. Füchs.


Kasteel van Hoeilaart

Jan van Ruusbroecpark 1 (Hoeilaart)
Neogotisch kasteel, opgericht in 1858 naar een ontwerp van ingenieur Jozef Claes ter plaatse van het 15de-eeuwse kasteel van de heerlijkheid Ter Heyde. Het kasteel wordt omgeven door een park dat vandaag fungeert als gemeentepark.


Kasteeldomein Ter Laken

Hofdreef 2 (Heist-op-den-Berg)
Het kasteeldomein Ter Laken met als kern het kasteel, bevindt zich ten zuiden van de Grote Nete en wordt omgeven door een uitgestrekt landschapspark.


Kasteelhoeve Hof ter Heyde en kapel

Willem Eggerickxstraat 4-12 (Hoeilaart)
De hoeve van het Hof Ter Heyde, in haar huidige vorm een gesloten hoeve met mogelijk 17de-eeuwse kern, vormt samen met de aanpalende kapel, het enige overblijfsel van de oude heerlijkheid 'Ter Heyde'.


Watermolen bij kasteel Hovorst

Herentalsebaan 203 (Zandhoven)
Deze site is een zeldzaam voorbeeld van een watermolen met aanhorigheden, deel uitmakend van een kasteeldomein, nagenoeg volledig herbouwd in de tweede helft van de 19de eeuw.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Claes [online], https://id.erfgoed.net/personen/758 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.