Persoon

Couck, Emeri

ID
7753
URI
https://id.erfgoed.net/personen/7753

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Ridderstraat 30 (Dendermonde)
Burgerhuis gebouwd naar ontwerp van 1928 van architect Emeri Couck. Rijhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak met kunstleien met parement van oranjegele baksteen met verwerking van kunststeen.


Burgerhuis

Onze-Lieve-Vrouwkerkplein 32-33 (Dendermonde)
Burgerhuis gebouwd volgens plan van 1921 naar ontwerp van architect Emeri Couck als herbouw van een woonhuis. Rijhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder pseudomansardedak met kunstleien, voorzien van twee rechthoekige dakkapellen.


Burgerhuis

Dijkstraat 23 (Dendermonde)
Burgerhuis volgens plan van 1925 naar ontwerp van architect Emeri Couck. Diephuis van één travee en drie bouwlagen onder zadeldak met kunstleien. Smalle bakstenen trapgevel in neostijl, verlevendigd met banden van beige steen.


Burgerhuis

Brusselsestraat 105 (Dendermonde)
Neoclassicistisch burgerhuis met een bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel op een hardstenen plint. Doorsnee-burgerhuis met enkelhuisopstand, van drie traveeën en evenveel bouwlagen met zadeldak, uit eind 19de of begin 20ste-eeuw.


Ensemble van burgerhuizen

Brusselsestraat 44-46 (Dendermonde)
Imposant ensemble van twee burgerhuizen uit het interbellum, naar ontwerp van architect E. Couck van 1922. Stijlvol geheel van drie bouwlagen en respectievelijk vier en twee traveeën met zadeldak, stilistisch geïnspireerd op de voornamere 19de-eeuwse burger- en herenhuizen.


Ensemble van burgerhuizen

Dijkstraat 33-37 (Dendermonde)
Ensemble van twee burgerhuizen, gebouwd naar een ontwerp van 1925 van architect E. Couck. Twee enkelhuizen van twee traveeën en twee deels verspringende bouwlagen onder een zadel- en pseudomansardedak met leien.


Ensemble van burgerhuizen

Sint-Jacobstraat 4-6 (Dendermonde)
Ensemble, gebouwd naar ontwerp van 1920 van architect Emeri Couck. Aansluitende enkelhuizen van twee bouwlagen en respectievelijk drie en twee traveeën onder pseudomansardedak. Lijstgevel met beperkte art-nouveau-inslag.


Ensemble van winkelpanden

Vlasmarkt 1-5 (Dendermonde)
Ensemble van drie winkelpanden naar ontwerp van 1923 van architect Emeri Couck (Dendermonde) als herbouw van een handels- en woonhuis voor horlogemaker P. Willems. Baksteenbouw van drie bouwlagen deels onder platte daken, centraal volume onder zadeldak met mechanische pannen.


Gemeentehuis van Sint-Gillis

Sint-Gillislaan 22 (Dendermonde)
Gemeentehuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl, volgens opschrift uit 1883 naar ontwerp van architect A. Sterck., zwaar beschadigd in 1914 en pas heropgebouwd in 1922-1923, zie tweede gedenksteen, door architect E. Couck. Monumentaal vijf traveeën en twee bouwlagen tellend gebouw met symmetrische opstand onder zadeldak (leien) met dakkapellen en twee nagenoeg blinde zijtrapgevels.


Herenhuis

Onze-Lieve-Vrouwkerkplein 34-35 (Dendermonde)
Imposant herenhuis in eclectische stijl, gebouwd in 1923 naar een ontwerp van architect Emeri Couck. Baksteenbouw verfraaid met banden in natuursteen en gele baksteen; op hoge arduinen sokkel voorzien van getraliede keldervensters. Afgeronde hoek oplopend in achtzijdig torentje onder leien spits bekroond met lantaarn.


Samenstel van burgerhuizen ontworpen door Emeri Couck

Kerkstraat 78-82 (Dendermonde)
Samenstel van huizen, gebouwd naar de plannen van 1923 van architect Emeri Couck. Enkelhuizen van elk twee traveeën en drie bouwlagen, gebouwd volgens een repetitief schema. Mansardedak bedekt met kunstleien, bij elke deurtravee voorzien van een houten dakkapel onder een getoogd kroonlijstje. Houten kroonlijsten op rolstaven. Verspringende bouwlagen.


Winkelhuis

Bogaerdstraat 13-15 (Dendermonde)
Winkelhuis, opgetrokken in 1920 naar ontwerp van architect E. Couck in opdracht van de familie J. Schreyen – Cools ter vervanging van hun afgebrande woning. Het behoort tot de vroegste heropgebouwde huizen in de binnenstad. Deels vrijstaand burgerhuis, door afbraak van aanpalend linker pand, gerealiseerd in een eclectische stijl met sterke art-nouveau-invloeden.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Couck [online] https://id.erfgoed.net/personen/7753 (Geraadpleegd op )