Persoon

Bellon, Désiré

ID: 7756   URI: https://id.erfgoed.net/personen/7756

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Emiel Van Winckellaan 12 (Dendermonde)
Burgerhuis gebouwd naar ontwerp van bouwmeester Bellon uit 1921. Enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder pseudomansardedak (mechanische pannen en kunstleien).


Burgerhuis

Dijkstraat 2 (Dendermonde)
Burgerhuis, gebouwd in 1923 naar een ontwerp van architect Bellon, in opdracht van Pol de Donder uit Dendermonde (zie bouwplan en gevelsteen). Het ging om een herbouw van een woon- en handelshuis.


Burgerhuis

Emiel Van Winckellaan 14 (Dendermonde)
Burgerhuis gebouwd volgens ontwerp van 1927 van bouwmeester Bellon. Rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder kunstleien pseudomansardedak.


Ensemble van burgerhuizen

Dijkstraat 49-51 (Dendermonde)
Ensemble van twee burgerhuizen gebouwd volgens plan van 1921, ontworpen door architect Desiré Bellon voor mevrouw Vael – De Beul uit Dendermonde. Twee rijhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen verschillend van niveau, onder deels geknikt zadeldak met kunstleien.


Hoekhuis met bioscoop

Kasteelstraat 1-4 (Dendermonde)
Hoekpand, café " 't Peirt". Neotraditioneel gebouw met art-deco-elementen, volgens bouwplan van 1924 ontworpen als cinema of feestzaal naar de plannen van architect Bellon voor Leon en J. Philips uit Dendermonde.


Hoekhuis met herberg en Cinema Elisabeth

Papiermolenstraat 1, 1A (Dendermonde)
Hoekpand gebouwd als dubbel woonhuis (met gelagzaal op het gelijkvloers) in opdracht van de Dendermondse cinemahouder Pierre Swinnen, naar ontwerp van 1922 van architect Désiré Bellon uit Dendermonde.


Interbellumwoning

Bogaerdstraat 1 (Dendermonde)
Dit ensemble werd opgericht als een dubbel woonhuis (met gelagzaal op de begane grond) in opdracht van de Dendermondse cinemahouder Pierre Swinnen, naar ontwerp 1922 van architect Désiré Bellon uit Dendermonde.


Thema's