Persoon

Vander Cruyssen, Johan

ID
7767
URI
https://id.erfgoed.net/personen/7767

Beschrijving

John Vander Cruyssen was een zoon van architect Ernest Vander Cruyssen. Hij woonde op de Emiel Van Winckellaan 7 te Dendermonde. Deze woning werd door zijn vader ontworpen na WO I. John leefde van circa 1910 tot circa 1975 en was getrouwd met Maria Van den Berghe, afkomstig uit Sint-Gillis-Dendermonde. Hij had één dochter Yolande Vander Cruyssen en één kleindochter Katrien Vander Cruyssen, die in Brussel woont.

Informatie verstrekt door de Heer Wim Vander Cruyssen (email van 8 april 2011).


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Emiel Van Winckellaan 7 (Dendermonde)
Burgerhuis gebouwd naar ontwerp van 1922 van architect Ernest Van der Cruyssen op de plaats van oudere bebouwing. Vermoedelijke verbouwing volgens plan van 1954 naar ontwerp van architect Johan Van der Cruyssenvan een achtergelegen serre en stal tot archiefruimte en bureau. Rijhuis van twee traveeën en twee en een halve bouwlaag op souterrain, onder vernieuwd leien zadeldak; voorgevel met neotraditionele inslag.


Gemeentehuis Oudegem

Oudegemse baan 2 (Dendermonde)
Gemeentehuis van totaal zeven traveeën, waarvan afgeschuinde hoek van drie traveeën, en twee bouwlagen onder zadeldak, gebouwd naar ontwerp van architect Ed. Bouwens in 1870, zie de herdenkingssteen. Heden bakstenen lijstgevel met dubbelhuisopstand op arduinen plint. Toegang en pui zijn aangebracht voor de afgeschuinde middenpartij. Arduinen gevelbrede pui met twee trappen met smeedijzeren borstwering, rechthoekige deur onder de trap.


Poortgebouw met schuur en stalling

Hooigat 4, 4A (Hamme)
Poortgebouw met vroegere schuur en stalling van voorts verdwenen hoeve, naar ontwerp van 1946 van architect J. Vander Cruyssen.