Persoon

de Waepenaert, Maurice

ID: 7784   URI: https://id.erfgoed.net/personen/7784

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Zwarte Zustersstraat 28 (Dendermonde)
Burgerhuis, heropgebouwd volgens ontwerp van 1925 in opdracht van M. de Waepenaert. Deels vrijstaand enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen op hoog souterrain, onder zadeldak.


Burgerhuis ontworpen door Maurice de Waepenaert

Koningin Astridlaan 19 (Dendermonde)
Burgerhuis naar ontwerp van architect Maurice de Waepenaert van 1936 voor familie Saerens – Godin. Enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen in eclectische stijl met in- en uitgezwenkte geveltop.


Dokterswoning ontworpen door Maurice de Waepenaert

Koningin Astridlaan 23 (Dendermonde)
Indrukwekkende hoekwoning in neotraditionele stijl voor dokter O. Van Lantschoot naar ontwerp van architect Maurice de Waepenaert van 1939.


Rij burgerhuizen

Sas 12-15 (Dendermonde)
Rij van vier burgerhuizen voorzien van gecementeerde lijstgevels met schijnvoegen, overwegend rechthoekige muuropeningen en gerepeteerde gelijkaardige basisopstand; enkelhuizen van telkens drie bouwlagen en drie traveeën onder zadeldaken.


Taverne De Pompier op hoek

Brusselsestraat 106 (Dendermonde)
Taverne "De Pompier", op de straathoek met Bijvang, een doodlopend steegje dat uitkomt op het terrein van het rust- en verzorgingstehuis Mariatroon. Heropgebouwd in opdracht van de brouwerij Bayard naar ontwerp van architect M. de Waepenaert van 1929.