Persoon

de Waepenaert, Maurice

ID
7784
URI
https://id.erfgoed.net/personen/7784

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Zwarte Zustersstraat 28 (Dendermonde)
Burgerhuis, heropgebouwd volgens ontwerp van 1925. Deels vrijstaand enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen op hoog souterrain, onder zadeldak. Hoge bakstenen lijstgevel met onderbouw uit blauwe hardsteen en banden en vensteromlijstingen uit kunststeen.


Burgerhuis

Greffelinck 1 (Dendermonde)
Rijhuis gebouwd naar een ontwerp van 1932 van architect de Waepenaert, vermoedelijk in opdracht van E. De Ven. Art-deco-getint woonhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak met kunstleien, voorzien van een rechthoekige dakkapel.


Burgerhuis ontworpen door Maurice de Waepenaert

Grote Markt 29, 29A (Dendermonde)
Rijhuis in wederopbouwstijl, gevat tussen twee historische gebouwen die in kern respectievelijk dateren uit de 19de en 17de eeuw. In de 19de eeuw slagerij en herberg. Na de verwoestingen tijdens de Eerste Wereldoorlog werd in de jaren 1930 een gebouw in eclectische stijl met het typerende gebruik van bak- en natuursteen gebouwd, naar ontwerp van 1935 van architect Maurice de Waepenaert.


Burgerhuis ontworpen door Maurice de Waepenaert

Koningin Astridlaan 18, 18A (Dendermonde)
Woonhuis gebouwd naar ontwerp van architect Maurice de Waepenaert van 1936 in een eclectische stijl met neotraditionele inslag. Enkelhuis opgetrokken uit baksteen en similinatuursteen met geritmeerde gevelopbouw en uitlopend in een trapgevel.


Burgerhuis ontworpen door Maurice de Waepenaert

Koningin Astridlaan 21 (Dendermonde)
In 1936 door architect Maurice de Waepenaert ontworpen woning met een in- en uitgezwenkte gevel in baksteen en simili in neobarokstijl. Enkelhuis van twee bouwlagen en zolderverdieping in geknikt dak, met op de bovenverdieping driezijdige erker.


Burgerhuis ontworpen door Maurice de Waepenaert

Koningin Astridlaan 19 (Dendermonde)
Burgerhuis naar ontwerp van architect Maurice de Waepenaert van 1936. Enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen in eclectische stijl met in- en uitgezwenkte geveltop. Roodbakstenen gevel met verwerking van natuursteen en simili.


Dokterswoning ontworpen door Maurice de Waepenaert

Koningin Astridlaan 23 (Dendermonde)
Dokterswoning in neotraditionele stijl naar ontwerp van architect Maurice de Waepenaert van 1939. De woning valt op door de mooi geritmeerde brede en gebogen gevelwand, doorlopend over de hoek. Zijpartijen uitgewerkt als trapgevels, ertussen lijstgevel onderbroken door twee getrapte dakvensters.


Rij burgerhuizen

Sas 12-15 (Dendermonde)
Rij burgerhuizen voorzien van gecementeerde lijstgevels met schijnvoegen, overwegend rechthoekige muuropeningen en gerepeteerde gelijkaardige basisopstand; enkelhuizen van telkens drie bouwlagen en drie traveeën onder zadeldaken, mogelijk in kern of oorsprong opklimmend tot midden 19de eeuw. Na de Eerste Wereldoorlog op een verschillend tijdstip en op diverse wijzen heropgebouwd of aangepast.


Taverne De Pompier op hoek

Brusselsestraat 106 (Dendermonde)
Taverne, heropgebouwd in opdracht van de brouwerij Bayard naar ontwerp van architect M. de Waepenaert van 1929. Groot gebouw van één travee, een afgeschuinde hoektravee en twee traveeën breed onder afgewolfd zadeldak. Typische realisatie uit het interbellum in een art-decogetinte stijl.


Thema's

Ontwerper van

Koningin Astridlaan


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: de Waepenaert [online] https://id.erfgoed.net/personen/7784 (Geraadpleegd op )