Persoon

Clemminck, Homère

ID
779
URI
https://id.erfgoed.net/personen/779

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Toleindestraat 33 (Lochristi)
Alleenstaand eclectisch getint enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen, onder schilddak. Volgens opschrift in de geprofileerde hardstenen plint links van de deurportiek gebouwd in 1913 naar ontwerp van architect O. Clemminck.


Eclectisch winkelhuis

Zaffelare-Dorp 53 (Lochristi)
Alleenstaand woon- en voormalig winkelhuis met voorgevel in eclectische stijl, volgens plintopschrift naar ontwerp van architect O. Clemminck en van 1912.


Electriciteitscentrale

Zaffelare-Dorp 77-79 (Lochristi)
Voormalige elektriciteitscentrale gebouwd naar ontwerp van architect O. Clemminck, volgens opschrift links in de plint van 1916.


Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Pieter

Zaffelare-Dorp 8 (Lochristi)
De parochiekerk is gelegen aan de noordkant van Zaffelare-Dorp binnen een ommuurd kerkhof, dat uitgewerkt is met hekpijlers en ijzeren hekken. Het betreft een basilicale kerk met driebeukig schip van zes traveeën met een iets vooruitspringende vierkante toren en met uitgebouwde sacristie tegen de noordelijke zijbeuk.


Villa

Kerkstraat 62 (Lochristi)
Voormalige notariswoning gebouwd in 1913 door notaris Mabilde naar ontwerp van architect O. Clemminck. Bakstenen villa met omringende tuin.


Villa in cottagestijl

Zaffelare-Dorp 81 (Lochristi)
Kleine villa in cottagestijl gebouwd eind van de jaren 1920 als eigen woning door architect O. Clemminck. Deels ommuurde tuin palend aan de pastorietuin.

Opdrachtgever van

Villa in cottagestijl

Zaffelare-Dorp 81 (Lochristi)
Kleine villa in cottagestijl gebouwd eind van de jaren 1920 als eigen woning door architect O. Clemminck. Deels ommuurde tuin palend aan de pastorietuin.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Clemminck [online], https://id.erfgoed.net/personen/779 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.