Persoon

Lattrez, Lucien

ID
7813
URI
https://id.erfgoed.net/personen/7813

Beschrijving

Zoon van de Ardooise aannemer Cyriel Lattrez.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Kasteelstraat 1 (Izegem)
Voormalige notariswoning van 1866, die in 1904 in het bezit kwam van het familiebedrijf Drukkerij Strobbe en verbouwd werd tot winkel-woonhuis; later in gebruik als receptie en burelen. Sober neoclassicistisch hoekpand van vier en vijf traveeën, waartussen een afgeschuinde hoektravee, voorzien van een bepleisterd en beschilderde lijstgevel.


Gemeentelijk park met gedenkteken voor monseigneur Roelens

Mgr. Roelensstraat zonder nummer (Ardooie)
Gemeentelijk park, met gedenkteken voor monseigneur Roelens, in de voormalige tuin van het huis de Mûelenaere.


Hoeve

Kasteelstraat 2 (Ardooie)
Voormalige woning van architect L. Lattrez, als verbouwing uit de jaren 1970 van een dependentie van het kasteel de Jonghe d'Ardoye.


Klooster en school

Brugstraat 32, 30A, Wezestraat 2, 6 (Ardooie)
Klooster van de zusters van de Heilige Kindsheid, met naastgelegen school Instituut van de Heilige Kindsheid. Gebouwenbestand voornamelijk uit de 20ste eeuw, met 19de-eeuwse overblijfselen, onder meer de kern van het kloostergebouw en de achterliggende kapelvleugel.


Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw

Markt zonder nummer (Pittem)
Overwegend neogotische parochiekerk die een veelheid aan opeenvolgende bouwfasen in zich draagt, met behoud van romaanse toren en noordmuur van het koor, aanpassing van schip in de 15de of 16de en van koor tevens in de 17de eeuw. Grootschalige verbouwing in het begin van de 20ste eeuw.


Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen

Roeselaarsestraat 161 (Ardooie)
Parochiekerk van het gehucht De Tassche, dat zich nabij de grens met Roeselare bevindt.


Schoolgebouw

Kloosterstraat 6 (Ardooie)
Gesubsidieerde Vrije Basisschool De Horizon, afdeling Koolskamp met kleuter- en lager onderwijs. Bestaande uit historisch gegroeide bebouwing langs de straatzijde maar met een uniform geelbakstenen parement uit 1933, achtergelegen gebouwen uit de tweede helft van de 20ste eeuw.


Veldhofstede

Veldkaaistraat 9 (Ardooie)
Hoeve uit het laatste kwart van de 18de eeuw, gelegen ten westen van het kasteel de Jonghe d'Ardoye, op de centrale zichtas van het kasteel.


Wezeschool met Wezekapel

Wezestraat 32, 30A (Ardooie)
In 1870 wordt in opdracht van de zusters van de Heilige Kindsheid een wijkschool opgericht op de volkrijke en afgelegen wijk "De Weeze", op grond van August de Jonghe d'Ardoye op de hoek met de Bavinkhovebosstraat. De school wordt onder het patroonschap gesteld van de Heilige Augustinus en geopend in 1871.


Thema's

Ontwerper van

Berlingmolenstraat

Hemelstraat

Roeselaarsestraat