Persoon

Ducatteeuw, Etienne

ID
7853
URI
https://id.erfgoed.net/personen/7853

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Architectenwoning

Grote Heerweg 90 (Waregem)
Architectenwoning van Etienne Ducatteeuw. Gebouwd naar de plannen van architect en heemkundige Etienne Ducatteeuw daterend van 1965 en volgens het kadaster in gebruik genomen in 1966.


Hoeve Munkenhof

Munkenhofdreef 2-6 (Waregem)
Goed "Munkenhof" of het Hof van de Sint-Pietersabdij van Desselgem, gelegen in een bocht van de Oude Leiearm. De hoevenaam verwijst naar de monniken van de Gentse Sint-Pietersabdij die er gedurende tien eeuwen wonen. De huidige gebouwenconfiguratie komt in de 17de eeuw tot stand, wanneer de hoeve wordt herbouwd in steen.


Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Vlaanderen

Roestraat zonder nummer (Waregem)
Gelegen op de hoek met de Schoolstraat. De oorspronkelijke kapel wordt opgericht op initiatief van de wijkbewoners en ingewijd op 5 juli 1932 door pastoor Ernest Lebbe; de kapel is mogelijk opgetrokken onder invloed van Vlaamse of sociaal-christelijke verenigingen.


Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Smarten

Poekelaan zonder nummer (Waregem)
Gelegen bij de spoorweg op de hoek met Leenakkerstraat. In de volksmond genaamd "Het Kapelletje bij de Statie" want oorspronkelijk gelegen bij het Beverse station.


Kapelletje met Christusbeeld

Brouwerijstraat zonder nummer (Waregem)
Kapelletje met Christusbeeld gebouwd in 1985.


Kutskapel

Hoonakkerdreef zonder nummer (Waregem)
Gebouwd in 1971-1972 door de Heemkundige Kring op grond van de familie De Smet (bouwaanvraag van 1971), nadat de oorspronkelijke Kutskapel aan de Grote Heerweg in 1968 werd afgebroken. "Kuts" is het Vlaamse woord voor koorts.


Thema's

Ontwerper van

Grote Heerweg (Beveren-Leie)

Kerkplein

Kouters

Tomberg


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Ducatteeuw [online] https://id.erfgoed.net/personen/7853 (Geraadpleegd op )