Persoon

Gotto, Basil

ID
7891
URI
https://id.erfgoed.net/personen/7891

Beschrijving

De Britse kunstschilder en beeldhouwer Basil Gotto (1866 – 1944) had zijn atelier in London. Tijdens de 'Boer War' werkte hij als oorlogverslaggever voor 'The Daily News' en 'The Daily Express'. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was hij instructeur en leerde hij o.m. de manschappen van de 'Newfoundland Regiment' met een geweer schieten.

Behalve de vijf kariboes (en nog een zesde in het Bowring Park, St-John's, Newfoundland) realiseerde hij nog 'The fighting Newfoundlander' en 'The Newfoundland National War Memorial' voor hetzelfde park in St-John's. In de tweede helft van de jaren '20 ging Gotto opnieuw schilderen.

Bron: Beschermingsdossier DW002447, Hannelore Decoodt.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Newfoundland gedenkteken

Gentsesteenweg zonder nummer (Kortrijk)
New Foundlanders gedenkteken gelegen aan de grens met Harelbeke en ring. Het bronzen herdenkingsmonument stelt een kariboe voor en werd in 1924 opgetrokken als gedenkteken aan de Newfoundlandse soldaten die op 19 oktober 1918 als eerste de Leie over staken.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Gotto [online] https://id.erfgoed.net/personen/7891 (Geraadpleegd op )