Persoon

Baksteen, Hilde

ID
7927
URI
https://id.erfgoed.net/personen/7927

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

De Cluyse

Oude Koornmarkt 26 (Antwerpen)
Diephuis met laatgotische trapgevel van vijf traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak, dat uit de tweede helft van de 15de eeuw dateert. De kelder met kruisribgevwelven klimt mogelijk op tot de 13de eeuw.


De Half Mane of Groen Schild

Zand 11 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis met trapgevel van drie traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak, uit de tweede helft van de 16de of de 17de eeuw.


Norbertijnenabdij Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen

Abdijstraat 20, Kerkplein 1 (Grimbergen)
De abdij is gelegen in het centrum van Grimbergen. De grotendeels ommuurde abdijsite wordt ten zuiden begrensd door het Kerkplein en de Hogesteenweg, ten westen door de Abdijstraat, ten noorden door de Wolvertemsesteenweg en ten oosten door bebouwde percelen.


Parochiekerk Sint-Lambertus

Eindhoutdorp 8 (Laakdal)
Georiënteerde gotische kruiskerk uit de 16de eeuw met sacristie van circa 1740 en zijbeuken van 1854-1855 naar ontwerp van E. Gife.


Traditioneel diephuis

Sudermanstraat 24 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis met trapgevel van twee traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak, uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw.


Twee traditionele breedhuizen

Eiermarkt 27-29 (Antwerpen)
Oorspronkelijk geheel van twee identieke, traditionele breedhuizen met getrapt dakvenster op de hoek van Eiermarkt en Sudermanstraat, uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Baksteen [online] https://id.erfgoed.net/personen/7927 (Geraadpleegd op )