Persoon

Witdouck, Maurits

ID
7932
URI
https://id.erfgoed.net/personen/7932

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Diocesaan centrum Virgo Fidelis

Bosdreef 3-5, 5A (Torhout)
Bezinnings- en vormingscentrum voor de Religieuzen van West-Vlaanderen. Complex gelegen op het domein Groenhove (circa 33 hectare) ten oosten van het stadscentrum. Gebouwengroep met deels omringende vijver, gelegen in een parkdomein.


Monument voor Leonard Lodewijk De Bo

Kerkplein zonder nummer (Waregem)
Opgericht op initiatief van de Heemkundige Kring met steun van gemeentebestuur, ter ere van de taalkundige, kruidenkundige en dichter Leonard Lodewijk De Bo (1826-1885), die in 1826 geboren werd op een nabijgelegen hoeve aan de Kortrijkseweg.


Parochiekerk Sint-Jan-de-Doper

Kerkplein zonder nummer (Waregem)
Modernistische parochiekerk gelegen aan de oostzijde van het plein en gebouwd in 1970 naar de ontwerpplannen van architect Paul Van Maele uit Sint-Amandsberg (Gent), in samenwerking met architecten E. Haesbrouck en H. Sneiders.


Sint-Lievenscollege

Zilverenberg 1 (Gent)
Gebouwencomplex gerangschikt rondom een langgerekte, onregelmatige rechthoekige binnenplaats, gevat tussen Zilverenberg, Kalvermarkt, Volmolenstraat en Nieuwbrugkaai, en bestaande uit een 18de-eeuwse herenwoning, een bakstenen neogotische vleugel uit 1881 en naoorlogse gebouwen waaronder een kapel uit 1965 naar ontwerp van Marc Dessauvage.


Stadhuis van Brugge

Blinde-Ezelstraat 1, Burg 12 (Brugge)
Vanaf circa 1280 vergaderen de schepenen in het hier gelegen zogenaamde "Ghyselhuus", waarin ook de grafelijke gevangenis is ondergebracht. In het vierde kwart van de 14de eeuw gebeurt de afbraak van het vervallen gebouw.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Witdouck [online] https://id.erfgoed.net/personen/7932 (Geraadpleegd op )