Persoon

Deckers, Frans

ID: 7949   URI: https://id.erfgoed.net/personen/7949

Beschrijving

Zoon van Jean Deckers, een bakker uit Merksem, en Maria Stumpers uit Eindhoven. Gehuwd met Maria Venesoen, met wie hij twee kinderen had, Maria en Eduardus, die ook beeldhouwer wordt.

  • Gegevens van Marcel Windey, maart 2016.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Winkelhuis in beaux-artsstijl

Schoenmarkt 12 (Antwerpen)
Winkelhuis in beaux-artssstijl op de hoek van Schoenmarkt en Schrijnwerkersstraat, opgetrokken in 1899. Onze-Lieve-Vrouwebeeld door Frans Deckers.


Koninklijk Museum voor Schone Kunsten

Leopold de Waelplaats 1 (Antwerpen)
Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. Gebouwd tussen 1884-90 in opdracht van het stadsbestuur met financiële tussenkomst van de Staat voor het in 1804 door Napoleon in het Minderbroedersklooster ingerichte museum.


Gerechtshof

Britselei 55 (Antwerpen)
Het imposante gerechtsgebouw werd opgetrokken in 1871-74 in eclectische stijl met neorenaissance-inslag. Het oorspronkelijk ontwerp van L. Baeckelmans werd na diens dood voltooid onder leiding van F. Baeckelmans.


Tolhuis

Sint-Pietersvliet 7 (Antwerpen)
Douanegebouw in neo-Vlaamserenaissance-stijl opgetrokken in 1894-1899 naar een ontwerp door Joseph Schadde, na diens overlijden uitgevoerd onder leiding van Eugène Geefs. Gesloopt in 1979 voor de bouw van een kantoorbuilding.


Boerenkrijgmonument

Grote Markt zonder nummer (Herentals)
Monument van 1898, ter nagedachtenis van de slag bij Herentals, naar ontwerp van Ernest Dieltiëns uitgevoerd door beeldhouwer F. Deckers en ornamentalisten Kerckx en Dupont.


Het Wapen van Spanje

Meir 79 (Antwerpen)
Winkelhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl gebouwd in opdracht van de gebroeders H. en K. Van Cuyck, naar een ontwerp door de architecten Jules Bilmeyer en Joseph Van Riel uit 1896. Het pand werd in 2013 op de voorgevel na gesloopt en vervangen door nieuwbouw.