Persoon

Lust, Albert

ID
7966
URI
https://id.erfgoed.net/personen/7966

Beschrijving

Albert Lust studeerde af als architect aan het Sint-Lucasinstituut in Gent en liep stage bij Gustave Remy in De Panne. Net als architect Gaston Lejeune speelde Albert Lust vooral in op de opkomst van het toerisme in Koksijde. In tien jaar tijd ontwierp Lust honderden villa's. Waar Lejeune zich hoofdzakelijk op het ontwerp van cottages toelegde, liet Albert Lust een veelzijdig oeuvre na. Naast een groot aantal villa's ontwierp hij ook de kerk en het klooster in Sint-Idesbald, een viertal hotels en een achttal handelshuizen in de Zeelaan. Ook zijn architectenbureau was in de Zeelaan gelegen.

Bron: Sarah Willems, Koksijde, een bewogen architectuurgeschiedenis. Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Koksijde, 2006: 116.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Sint-Idesbalduskerk

Strandlaan 235 (Koksijde)
Kerk Sint-Idesbaldus, gebouwd in de jaren 1930 naar ontwerp van architect Albert Lust. Modernistisch getint kerkgebouw in wit bepleisterde baksteen met reminiscenties aan de traditionele kerkenbouw.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Lust [online] https://id.erfgoed.net/personen/7966 (Geraadpleegd op )