Persoon

D'Hollandere, John

ID
7980
URI
https://id.erfgoed.net/personen/7980

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Gedenkstenen voor de gesloopte gemeenteschool

Sterrestraat zonder nummer (Koekelare)
Drie gedenkstenen voor de gemeenteschool die in 1982 gesloopt werd en voor de "residentie Schoolpand" naar ontwerp van architect John D'Hollandere (Koekelare) die in 1988 in de plaats kwam. Het gebouw kreeg vóór de afbraak nog uiteenlopende functies.


Massieve beukenhaag

Ringlaan zonder nummer (Koekelare)
Massief uitgegroeide vitale beukenhaag, als restant van de afsluiting van het zogenaamde "Nieuw kerkhof" dat tijdens de Eerste Wereldoorlog is opgericht en gebruikt werd in de periode 1917-1966.


Onderwijzerswoning

Bovekerkestraat 168 (Koekelare)
Woning van de bestuurder van de vroegere gemeenteschool, zie opschrift in blauwhardstenen puilijst "GEMEENTESCHOOL ANNO 1873". IJzeren bord met opschrift "D'OUDE SCHOLE". Vormt een visueel geheel met het naastgelegen gemeentehuis van 1922 in regionalistische stijl.


Veevoeder- en kunstmestbedrijf

Dorpsstraat 38 (Koekelare)
Voormalig veevoeder- en kunstmestbedrijf Pyck, opgericht in 1937 ter vervanging van een voormalig magazijn. Leon Pyck vroeg toen de toelating voor het inrichten van een "mekanieke koornmaalderij met cylinder en megelwerktuig van koelen".


Thema's

Ontwerper van

De Wallaart

Ringlaan


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: D'Hollandere [online] https://id.erfgoed.net/personen/7980 (Geraadpleegd op )