Persoon

Boudens, Pieter

ID
7987
URI
https://id.erfgoed.net/personen/7987

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Arduinen monumentje

Nieuwe Steenweg (Zuienkerke)
Arduinen monumentje met ijzeren abstract beeldhouwwerk met gebeiteld opschrift van Anton van Wilderode, vervaardigd door P. Boudens uit Brugge, 1994.


Herenhuis

Langerei 52 (Brugge)
Herenhuis met dubbelhuisopstand, heden ingericht als hotel; vier traveeën en drie bouwlagen onder schilddak opgetrokken op de nieuwe rooilijn.


Kunstwerk

Dorpsstraat (Koekelare)
Kunstwerk van 1996 ter gelegenheid van de 20ste editie van Rock Torhout en als eerbetoon aan de Koekelarenaar Noël Steen. Samenwerking tussen koperbewerker Michel Janssens (Roosdaal) en schriftbeeldhouwer Pieter Boudens.


Kunstwerk van Pieter Boudens

Kortrijksestraat (Oostkamp)
Kunstwerk van 1999, vervaardigd door kunstenaar en schriftbeeldhouwer Pieter Boudens. Achthoekig, arduinen pilaar, symbool voor de weerspiegeling van het verleden en de toekomst.


Naamsteen Abelenhof

Zuidschotestraat (Lo-Reninge)
Gedenksteen voor de chirurgische post 't Abelenhof uit de Eerste Wereldoorlog. Vrijstaande gedenksteen van 1986 naar ontwerp van J. Vansteenkiste en uitgevoerd door P.H. Boudens en J. Hollevoet.


Naamsteen chirurgische post Sint-Jansmolen

Oude Zeedijk (Diksmuide)
Naamsteen "Chirurgische Post Sint-Jansmolen" op initiatief van de provincie West-Vlaanderen geplaatst, oorspronkelijk in Oostkerke, in 2001 op de correcte locatie van de Sint-Jansmolen te Lampernisse.


Naamsteen De Groignie Chirurgische Post 1916-1917

Alveringemstraat (Diksmuide)
Naamsteen "De Grognie chirurgische post 1916-1917", gedenksteen op initiatief van de provincie West-Vlaanderen geplaatst tussen 1984 en 1986, ter herinnering aan een medische post uit de Eerste Wereldoorlog.


Naamsteen Drie Grachten Voorpost

Ieperleedijkstraat (Houthulst)
Naamsteen ter herinnering aan de voorpost die hier ter hoogte van het gehucht Drie Grachten tijdens de Eerste Wereldoorlog was ingericht. De naamsteen werd hier in 1987 geplaatst op initiatief van de provincie West-Vlaanderen.


Naamsteen Eindoffensief

's Graventafelstraat (Zonnebeke)
Naamsteen, door de provincie West-Vlaanderen opgericht in 1988, ter herinnering aan het Eindoffensief, op het einde van de Eerste Wereldoorlog. De naamstenen werden ontwerpen door J. Vansteenkiste en P.H. Boudens.


Naamsteen Eindoffensief Bos van Houthulst

Poelkapellestraat (Houthulst)
Naamsteen "Eindoffensief Bos van Houthulst", gelegen bij de Belgische militaire begraafplaats en het Vrijbos. Deze naamsteen maakt deel uit van de vijfde reeks naamstenen op initiatief van de Provincie West-Vlaanderen geplaatst in 1988 ter herinnering aan plaatsen en gebeurtenissen in verband met het Eindoffensief in het najaar van 1918.


Naamsteen Eindoffensief Steenbeek

Boezingestraat (Langemark-Poelkapelle)
Deze naamsteen maakt deel uit van de vijfde reeks naamstenen op initiatief van de Provincie West-Vlaanderen geplaatst in 1988 en die herinneren aan plaatsen en gebeurtenissen in verband met het Eindoffensief in het najaar van 1918.


Naamsteen John McCrae

Diksmuidseweg (Ieper)
Naamsteen, door de provincie West-Vlaanderen opgericht in 1985, ter herinnering aan John McCrae en zijn gedicht 'In Flanders Fields'. De klaproos is door het gedicht van John McCrae hét symbool geworden van de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog en haar ontelbare slachtoffers. De naamstenen werden ontworpen door J. Vansteenkiste en P.H. Boudens.


Naamsteen Kantonnement Le Lion Belge

Woestenstraat (Vleteren)
Naamsteen ter herinnering aan het kantonnement dat tijdens de Eerste Wereldoorlog was uitgebouwd nabij het station 'Le Lion Belge'. De naamsteen werd hier in 1986 geplaatst op initiatief van de provincie West-Vlaanderen.


Naamsteen Legerhospitaal L'Océan

Joe Englishstraat (Veurne)
Naamsteen ter herinnering aan het Legerhospitaal L'Océan dat hier in Vinkem tijdens de Eerste Wereldoorlog ingericht was. De naamsteen werd hier in 1986 geplaatst op initiatief van de provincie West-Vlaanderen.


Naamsteen Luigem schiereiland

Westbroekstraat (Houthulst)
Naamsteen ter herinnering aan de stelling Luigem die hier tijdens de Eerste Wereldoorlog was ingericht op een schiereilandje te midden van onder water gezet gebied. De naamsteen werd hier in 1987 geplaatst op initiatief van de provincie West-Vlaanderen.


Naamsteen Maison du Passeur

Westpoeselstraat (Lo-Reninge)
Naamsteen ter herinnering aan de voorpost 'Maison du Passeur', op de linkeroever van de Ieperlee. De naamsteen werd hier in 1984 geplaatst op initiatief van de provincie West-Vlaanderen.


Naamsteen observatiepost Pervijze

Kastanjeplein (Diksmuide)
Naamsteen "observatiepost Pervijze", tussen 1984 en 1988 op initiatief van de provincie West-Vlaanderen geplaatst. Deze naamsteen verwijst naar de iets verder gelegen observatiepost uit de Eerste Wereldoorlog.


Naamsteen Observatiepost Steenbakkerij

Koolhofstraat (Nieuwpoort)
Naamsteen ter herinnering aan de achterliggende schoorsteen van een voormalige steenbakkerij, die tijdens de Eerste Wereldoorlog als observatiepost werd ingericht. De naamsteen werd hier in 1985 geplaatst op initiatief van de provincie West-Vlaanderen.


Naamsteen Onderwaterzetting

Sluizen (Nieuwpoort)
Naamsteen ter herinnering aan de onderwaterzetting van de IJzervlakte vanaf 29 oktober 1914, vanaf het verlaat van de Noordvaart. De naamsteen werd hier in 1985 geplaatst op initiatief van de provincie West-Vlaanderen. Vrijstaande gedenksteen, bestaande uit een rechthoekige sokkel uit gewapend beton, die vooraan driehoekig uitloopt. Een grote ruitvormige gedenksteen uit witte natuursteen is schuin tegen de sokkel bevestigd.


Naamsteen Petroleumtanks

Ijzerdijk (Diksmuide)
Naamsteen, in 1985 opgericht op initiatief van de provincie West-Vlaanderen ter herinnering aan de geduchte Duitse stelling die hier tijdens de Eerste Wereldoorlog was ingericht in één van de twee petroleumtanks die hier vlak voor de Eerste Wereldoorlog waren opgetrokken.


Naamsteen Reigersvliet Grote Wacht

Viconiastraat (Diksmuide)
Naamsteen, in 1987 opgericht op initiatief van de provincie West-Vlaanderen ter herinnering aan de "Grote Wacht Reigersvliet" uit de Eerste Wereldoorlog.


Naamsteen School van de Koningin

Lobbestraat (Veurne)
Naamsteen ter herinnering aan de 'School van de Koningin', die hier tijdens de Eerste Wereldoorlog was ingericht. De naamsteen werd hier in 1987 geplaatst op initiatief van de provincie West-Vlaanderen.


Naamsteen Slag aan de IJzer

Dodengangstraat (Diksmuide)
Naamsteen, in 1984 opgericht op initiatief van de provincie West-Vlaanderen ter herinnering aan de voor de Eerste Wereldoorlog zeer bepalende Slag aan de IJzer (18-30 oktober 1914).


Naamsteen Slag aan de IJzer

Ramskapellestraat (Nieuwpoort)
Naamsteen ter herinnering aan de Slag aan de IJzer van 18 tot 31 oktober 1914 en aan het belang van de spoorwegberm op de lijn Nieuwpoort-Diksmuide. De naamsteen werd hier in 1984 geplaatst op initiatief van de provincie West-Vlaanderen.


Naamsteen Slag aan de IJzer Station

Hemmestraat 30 (Nieuwpoort)
Naamsteen ter herinnering aan de Slag aan de IJzer van 18 tot 31 oktober 1914 en aan het belang van de spoorwegberm op de lijn Nieuwpoort-Diksmuide. De naamsteen werd hier in 1984 geplaatst op initiatief van de provincie West-Vlaanderen.


Naamsteen Slag bij De Kippe

Iepersteenweg (Houthulst)
Naamsteen ter herinnering aan de Slag bij De Kippe op 17 april 1918 (Eerste Wereldoorlog). De naamsteen werd hier in 1987 geplaatst op initiatief van de provincie West-Vlaanderen.


Naamsteen Tervatebrug

Ijzerdijk (Diksmuide)
In 1984 opgericht op initiatief van de provincie West-Vlaanderen ter herinnering aan de doorbraak van de Duitse troepen ter hoogte van de Brug van Tervate tijdens de Slag aan de IJzer. Vrijstaand gedenkteken naar ontwerp van J. Vansteenkiste (Brugge) samengesteld uit sokkel in spanbeton en ruitvormige gedenksteen in witte natuursteen met het opschrift: "TERVATEBRUG 21-23 OKTOBER 1914".


Naamsteen Vicogne voorpost

Kasteelhoevestraat (Diksmuide)
Naamsteen, in 1984 opgericht op initiatief van de provincie West-Vlaanderen, ter herinnering aan de Duitse voorpost die bij de Vicogne was ingericht tijdens de Eerste Wereldoorlog.


Natuurstenen menhirs of poëziezuilen

Noordomstraat (Koekelare)
Acht natuurstenen menhirs of poëziezuilen roepen acht dichters uit de wereldpoëzie op via hun gedichten.


Thema's

Ontwerper van

Mariastraat (Oudste kern)


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Boudens [online], https://id.erfgoed.net/personen/7987 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.