Kasteelhoevestraat zonder nummer (Diksmuide)
Vrijstaand gedenkteken naar ontwerp van J. Vansteenkiste (Brugge) samengesteld uit sokkel in spanbeton en ruitvormige gedenksteen in witte natuursteen met het opschrift: "VICOGNE VOORPOST 1914-1918".
Langerei 52 (Brugge)
Herenhuis met dubbelhuisopstand, heden ingericht als hotel; vier traveeën en drie bouwlagen onder schilddak opgetrokken op de nieuwe rooilijn.
Dorpsstraat zonder nummer (Koekelare)
Kunstwerk van 1996 ter gelegenheid van de 20ste editie van Rock Torhout en als eerbetoon aan de Koekelarenaar Noël Steen. Samenwerking tussen koperbewerker Michel Janssens (Roosdaal) en schriftbeeldhouwer Pieter Boudens.
Zuidschotestraat zonder nummer (Lo-Reninge)
Gedenksteen voor de chirurgische post "'t Abelenhof" uit de Eerste Wereldoorlog.
Oude Zeedijk zonder nummer (Diksmuide)
Zogenaamde naamsteen "Chirurgische Post Sint-Jansmolen". Oorspronkelijk tussen 1984 en 1988 op initiatief van de provincie West-Vlaanderen verkeerdelijk in Oostkerke geplaatst, werd hij in 2001 verplaatst naar de site van de Sint-Jansmolen te Lampernisse.
Alveringemstraat zonder nummer (Diksmuide)
Zogenaamde naamsteen "De Groignie Chirurgische Post 1916-1917". Tussen 1984 en 1986 op initiatief van de provincie West-Vlaanderen geplaatst. Vanaf 1916 werden op vraag van dokter Derache een drietal chirurgische voorposten opgericht op twee tot vijf km van het front, dit met het oog op een snellere medische verzorging.
Iepersteenweg zonder nummer (Houthulst)
In 1987 opgericht op initiatief van de provincie West-Vlaanderen ter herinnering aan de gevechten die hier plaats vonden op 17 april 1918.
Ieperleedijkstraat zonder nummer (Houthulst)
In 1987 opgericht op initiatief van de provincie West-Vlaanderen ter herinnering aan de voorpost die ter hoogte van het gehucht de Drie Grachten tijdens de Eerste Wereldoorlog werd ingericht.
Poelkapellestraat zonder nummer (Houthulst)
Naamsteen Eindoffensief Bos van Houthulst, gelegen bij de Belgische Militaire Begraafplaats. In 1988 opgericht op initiatief van de provincie West-Vlaanderen, in een vijfde reeks naamstenen ter herinnering aan de eerste en beslissende fase van het eindoffensief van september 1918.
Boezingestraat zonder nummer (Langemark-Poelkapelle)
Deze naamsteen maakt deel uit van de 5de reeks naamstenen, onthuld in 1988, die herinneren aan plaatsen en gebeurtenissen die plaatsgrepen tijdens de eerste en beslissende fase van het Eindoffensief in het najaar van 1918.
Woestenstraat zonder nummer (Vleteren)
De naamsteen, een gedenkteken voor de Eerste Wereldoorlog, staat voor het voormalige station, waar het opschrift 'Station Lion Belge' nog steeds te zien is.
Joe Englishstraat zonder nummer (Veurne)
Deze naamsteen, een gedenkteken voor de Eerste Wereldoorlog, is gelegen ter hoogte van de dreef naar huisnummer 3. Vlakbij staat een gedenkteken voor Joe English.
Westbroekstraat zonder nummer (Houthulst)
In 1987 opgericht op initiatief van de provincie West-Vlaanderen ter herinnering aan "Luigem", een stelling opgericht op een schiereiland te midden van het onder water gezette oorlogsgebied in het noorden van de sector Merkem.
Westpoeselstraat zonder nummer (Lo-Reninge)
Deze naamsteen is de zesde en laatste van de eerste reeks naamstenen die onthuld werden in 1984.
Kastanjeplein zonder nummer (Diksmuide)
Zogenaamde naamsteen "obsevatiepost Pervijze". Tussen 1984 en 1988 op initiatief van de provincie West-Vlaanderen geplaatst. Deze naamsteen verwijst naar de iets verder gelegen observatiepost.
Koolhofstraat zonder nummer (Nieuwpoort)
Deze naamsteen brengt een observatiepost uit de Eerste Wereldoorlog in herinnering, gelegen in een weide nabij de hoeve Koolhofstraat 9, ten westen van de Koolhofvaart.
Sluizen zonder nummer (Nieuwpoort)
Deze naamsteen is een gedenkteken voor de Eerste Wereldoorlog, gelegen bij het sluizencomplex "De Ganzenpoot", vlakbij de Veurnesluis.
Ijzerdijk zonder nummer (Diksmuide)
Zogenaamde naamsteen Petroleumtanks. In 1985 opgericht op initiatief van de provincie West-Vlaanderen ter herinnering aan de geduchte Duitse stelling die hier tijdens de Eerste Wereldoorlog was ingericht in één van de twee petroleumtanks die hier vlak voor de Eerste Wereldoorlog werden opgetrokken.
Viconiastraat zonder nummer (Diksmuide)
Naamsteen Reigersvliet Grote Wacht. In 1987 opgericht op initiatief van de provincie West-Vlaanderen ter herinnering aan de "Grote Wacht Reigersvliet".
Lobbestraat zonder nummer (Veurne)
Aan het begin van de dreef naar deze boerderij staat de provinciale naamsteen ter herinnering aan deze school.
Dodengangstraat zonder nummer (Diksmuide)
Zogenaamde naamsteen Slag aan de IJzer. In 1984 opgericht op initiatief van de provincie West-Vlaanderen ter herinnering aan de voor de Eerste Wereldoorlog zeer bepalende Slag aan de IJzer (18-30 oktober 1914). Bij deze slag werd de opmars van het Duitse leger aan de IJzer tot stilstand gebracht (zie historische inleiding Eerste Wereldoorlog).
Ramskapellestraat zonder nummer (Nieuwpoort)
Deze naamsteen, een gedenksteen voor de Eerste Wereldoorlog, is gelegen langs de Ramskapellestraat, aan de hoek van de Belgische militaire begraafplaats, nabij de kruising met de "Frontzate".
Hemmestraat 30 (Nieuwpoort)
Gedenksteen voor de Eerste Wereldoorlog, gelegen langs de Hemmestraat, ter hoogte van huisnummer 30 en de kruising met de "Frontzate", op circa 350 meter ten oosten van de kerk.
Ijzerdijk zonder nummer (Diksmuide)
Zogenaamde naamsteen Tervatebrug. In 1984 opgericht op initiatief van de provincie West-Vlaanderen ter herinnering aan de doorbraak van de Duitse troepen ter hoogte van de Brug van Tervate tijdens de Slag aan de IJzer.
Noordomstraat zonder nummer, zonder nummer (Koekelare)
Acht natuurstenen menhirs of poëziezuilen roepen acht dichters uit de wereldpoëzie op via hun gedichten.
's Graventafelstraat zonder nummer (Zonnebeke)
Britse militaire begraafplaats, die pas na de oorlog werd aangelegd door de concentratie van verspreide graven uit de slagvelden rond Passendale en Langemark.