Persoon

Collon, Patrick

ID
8036
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8036

Beschrijving

Patrick Collon kreeg een opleiding als orgelbouwer in Oostenrijk en Duitsland. In 1966 vestigde hij zich als zelfstandig orgelbouwer in Brussel. Vanaf ongeveer 1980 is de firmanaam Manufacture d'Orgues de Bruxelles.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën

Koevliet zonder nummer (Zele)
Modern kerkgebouw gekenmerkt door ronde aanleg, geel bakstenen laagbouw met plat dak en vrijstaande open campanile in ijzerskeletbouw. Opgericht in 1970-1971 naar ontwerp van architecten Paul Van Maele en Herman Van Acker.


Parochiekerk Sint-Bernadette

Sint-Bernadettestraat 247 (Gent)
Parochiekerk in modernistische stijl, gerealiseerd in 1967-1968 naar ontwerp van architecten Leo Lefebure en André Platel, onder leiding van bouwonderneming Charles en Julien Van Caneghem. De kerk vormt een samenstel van blokvormige volumes onder platte daken. Deels vrijstaande toren met een uitkragende bekroning. Verder nog arduinen kruis met Christusfiguur in kunststeen en arduinen monument met een sculptuur in witsteen van de Heilige Bernadette.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Collon [online] https://id.erfgoed.net/personen/8036 (Geraadpleegd op )