Persoon

Charlier, Theodoor

ID
8069
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8069

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuizen naar ontwerp van Th. Charlier

Dendermondestraat 6-8 (Antwerpen)
Nrs. 4, 6 en 8 zijn drie gelijkaardige woningen, ontworpen in 1891 door Th. Charlier respectievelijk gebouwd voor eigen rekening, voor N. Vlaminx en voor Louise Schwark.


Geheel van heren- en burgerhuis in neoclassicistische stijl

Justitiestraat 24-26 (Antwerpen)
Geheel gevormd door een voornaam herenhuis (nummer 26) en een meer bescheiden burgerhuis (nummer 24) in neoclassicistische stijl, gebouwd in opdracht van koopman P. De Herdt, naar een ontwerp door Theodoor Charlier uit 1880.


Geheel van heren- en burgerhuis in neoclassicistische stijl

Otto Veniusstraat 20-22 (Antwerpen)
Geheel gevormd door een voornaam herenhuis (nummer 22) en een meer bescheiden burgerhuis (nummer 20) in neoclassicistische stijl, gebouwd in opdracht van tabakmakelaar Léon François, naar een ontwerp door Theodoor Charlier uit 1882. Het ensemble is representatief voor het rijpe oeuvre van de architect, die in Antwerpen actief was van begin jaren 1870 vermoedelijk tot omstreeks 1905.


Neoclassicistisch burgerhuis

Amerikalei 94 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis ontworpen in 1889 door Theodoor Charlier als eigen woning voor Mademoiselle Schenéder.


Neoclassicistisch burgerhuis

Bouwmeestersstraat 16 (Antwerpen)
Deze fraaie neoclassicistische burgerwoning werd in 1889 ontworpen door architect Theodoor Charlier voor juffrouw Schenéder.


Neoclassicistisch ensemble van drie burgerhuizen

Allewaertstraat 19-23 (Antwerpen)
Drie statige burgerhuizen die samen met het nu sterk gerenoveerde nummer 25 gebouwd werden als neoclassicistisch ensemble.


Neoclassicistisch hoekhuis

Kapucinessenstraat 53 (Antwerpen)
Hoekhuis met Britselei van respectievelijk vijf, een afgeschuinde hoek- en drie traveeën, drie bouwlagen en zadeldak. Bepleisterde, witgeschilderde lijstgevels op sokkel van arduin.


Thema's

Ontwerper van

Bouwmeestersstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Charlier [online] https://id.erfgoed.net/personen/8069 (Geraadpleegd op )