Orgelbouwer Georges Delmotte, zoon van Maurice, werkte eerst zijn middelbare studies af en vervolmaakte zich in electriciteit, vooraleer in 1946 zijn vader op te volgen in het bedrijf.
Na het overlijden van Georges Delmotte in 1992 wordt de firma een tijdlang geleid door Guy Seghers.
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Klerkenstraat 165 (Langemark-Poelkapelle)
Orgel rond 1720 gebouwd voor de voormalige Sint-Annakapel in Gent, door Louis de la Haye (alias Delhaye), te Gent. Gerenoveerd door Pierre (jr) van Peteghem, te Gent, in 1829. In 1958 aangekocht door de parochie van Langemark-Madonnawijk.
Waregemstraat 356 (Deerlijk)
Parochiekerk van het gehucht Molenhoek. Moderne zaalkerk van 1963 naar ontwerp van de Brugse architect C. Vastesaegher.
Kerkstraat (Dentergem)
Parochiekerk van Dentergem naar ontwerp van de Kortrijkse stadsarchitect Pierre-Nicolas Croquison. Georiënteerde neogotische parochiekerk uit 1854-1856, met oudere westtoren, daterend uit 1613. Gelegen in de dorpskern van Dentergem.
Heuleplaats (Kortrijk)
Georiënteerd bedehuis gelegen ten noordoosten van het plein. Tot 1955 omgeven door kerkhof en tot 1961 aan de westzijde van het plein afgesloten door verschillende woningen. Driebeukige basilicale kerk met schip van zes traveeën, koor van twee rechte traveeën en een driezijdige sluiting, vlak afgesloten zijkoren. Voorgeplaatste westtoren opgetrokken uit Balegemse zandsteen, schip, zijbeuken en koor met sacristie opgetrokken uit baksteen.
Mgr. Van Hovestraat 2 (Tielt)
Gebouwd in 1955-1956 naar ontwerp van architect Albert Impe (Tielt). Eenbeukige zaalkerk onder zadeldak met aan noordzijde aanbouw van twee bouwlagen onder lagere nok, waarvan onderbouw met driezijdige afsluiting. Eenvoudig materiaalgebruik van roodbakstenen parementen. Sobere vormgeving getypeerd door zuid- en noordgevel uitlopend op steunberen met grote puntgevel als voorgevel (zuidgevel), waarboven smal open klokkentorentje onder schilddak; zijgevels verticaal geritmeerd door vensters in doorgetrokken smalle nissen. Schrijnwerk met roedeverdeling. Voorgevel geaccentueerd door grote rosas (glas-in-loodinvulling) in top. Centraal inkomportaal onder grote rechte luifel; driedelige deur met rastervormige beglazing. Belendende smalle getoogde zijlichten.
Kerkstraat (Tielt)
Decanale hoofdparochiekerk van Tielt, centraal gelegen in het historisch stadscentrum ten noordwesten van de Markt. De oudste kern van de driebeukige gotische hallenkerk gaat terug tot de 13de-14de eeuw. De kerk wordt evenwel diverse malen herbouwd na verwoestingen door oorlogsgeweld; het huidige uitzicht komt tot stand in de loop van de 17de, 18de en 19de eeuw.
Julius Sabbestraat (Harelbeke)
Parochie- en bedevaartkerk, toegewijd aan Sint-Rita. Georiënteerde kerk met ten zuidoosten gelegen sacristie. Uitzonderlijke, modernistische kerk van architecten Stynen en De Meyer.
Meulebeke Plaats (Tielt)
Sint-Amanduskerk, neogotische hoofdparochiekerk, nagenoeg volledig heropgebouwd in 1893-1896 naar ontwerp van architect Jules Soete (Roeselare) ter vervanging van een barokke kerk die in 1715-1720 op de plaats van de oude romaanse kerk wordt opgetrokken. Voorheen met omliggend kerkhof, dat opgeheven wordt na inrichting van een nieuwe begraafplaats in de Karel van Manderstraat in 1806. Interieur ingrijpend veranderd in 1962-1963 naar ontwerp van architect R. Lernout uit Geluwe.