Persoon

Kerkhoff, Jean-Emile

ID
8087
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8087

Beschrijving

Omdat Jean-Emile Kerkhoff (genoemd Emile) pas 14 jaar is wanneer zijn vader Rogier-Joseph overlijdt, moet Emile bij orgelbouwer Pierre Schyven (Elsene) gaan werken om het vak te leren. Nadien kan hij het atelier Kerkhoff opnieuw opstarten; het wordt na 1900 een florerend bedrijf met 15 à 20 werknemers.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Kerk en klooster van de minderbroeders-kapucijnen

Korte Winkelstraat 1 (Antwerpen)
Kerk en klooster van de minderbroeders-kapucijnen, vóór de Franse revolutie gevestigd aan de Paardenmarkt, die na terugkeer in Antwerpen in 1856 hun intrek namen in het gewezen oostmallenklooster in de Korte Winkelstraat. Klooster toe te schrijven aan architect Heliodore Leclef uit 1866-1867, neogotische Sint-Franciscuskerk uit 1892.

Uitvoerder van

Orgel van de Koninklijke Kapel van de paters Oblaten

Kapellelaan 3 (De Panne)
Orgel van Jean-Emile Kerkhoff (Schaarbeek), gebouwd in het eerste decennium van de 20ste eeuw voor een privé-persoon in Vilvoorde, en door de paters Oblaten aangekocht in 1930.


Orgel in de kerk Onze-Lieve-Vrouw-ten-Predikheren

Onze-Lieve-Vrouwstraat zonder nummer (Leuven)
In 1639 was in deze dominikanenkerk een nieuw orgel gebouwd door Jan van Weert. Na veelvuldige verbouwingen rest van dit orgel slechts een kleine hoeveelheid pijpwerk, verwerkt in het huidige orgel. Tussen 1826 en 1832 werd een quasi volledig nieuw instrument gebouwd door Th. Smet (Duffel); tevens werd een nieuwe orgelkast gemaakt door de lokale meubelmaker J. Moors, i.s.m. beeldsnijder Goeyens. In de jaren 2002-2005 werd het orgel gereconstrueerd naar de toestand van 1832, door de orgelmakerij Pels-D'Hondt (Herselt).Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Kerkhoff [online], https://id.erfgoed.net/personen/8087 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.