Persoon

Kerkhoff, Emile-Henri

ID
8088
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8088

Beschrijving

Emile-Henri Kerkhoff, zoon van Jean-Emile, werkte eerst zijn klassieke humaniora-studie af en ging zich vervolgens in de orgelbouw bekwamen in Duitsland en Frankrijk. Na zijn legerdienst tijdens WO I nam hij het ouderlijk bedrijf in handen. Hij had echter de ambitie noch het talent van zijn vader, waardoor het atelier in een recessie kwam; hij voerde dan nog hoofdzakelijk herstellingen en onderhoud uit.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Uitvoerder van

Orgel kerk Sint-Martinus

Moorslede (Moorslede)
Het is bekend dat er reeds in het midden van de 16de eeuw een orgel aanwezig was; in 1656 werd het hersteld door Guillaume Billiau (Wervik). In 1701 werd een nieuw orgel geplaatst; verdere gegevens hierover ontbreken. In de tijd van de Franse Overheersing werd andermaal een nieuw orgel gemaakt, ook hier ontbreken bijzonderheden. Ergens tussen 1890 en 1900 bouwde Emile-Henri Kerkhoff (Schaarbeek) een orgel voor de “Salle des Concerts Artistiques” te Brussel. Bij het sluiten van dit etablissement in 1925 werd het orgel door bemiddeling van V. Bouderenghien (pianohandel in Elsene) overgenomen door Jules Anneessens (Menen) en in Moorslede geplaatst. Totale renovatie in 1989 door Bernard Pels-D’Hondt (Herselt).


Orgel kloosterkerk minderbroeders-kapucijnen

Korte Winkelstraat 1 (Antwerpen)
Orgel door Emile-Henri Kerkhoff uit 1910.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Kerkhoff [online], https://id.erfgoed.net/personen/8088 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.