Sint Andriesstraat (Koekelare)
De gedenkzuil ter herinnering van de militaire en burgerlijke doden van Zande van de Eerste Wereldoorlog. De gedenkzuil, naar ontwerp van L. Tanghe uit Brugge, werd rond 1920 geplaatst.
Alexisplein (Poperinge)
Deze gedenksteen herinnert aan de militaire en burgerlijke doden van de Eerste en Tweede Wereldoorlog uit Proven en werd gebeeldhouwd door L. Tanghe uit Brugge.
Potijzestraat (Ieper)
Oorlogsgedenkteken voor de militaire slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog, afkomstig uit Sint-Jan. Het gedenkteken, uitgevoerd door L. Tanghe uit Brugge, werd in 1921 onthuld.
St.-Brigidaplein (Alveringem)
Het gedenkteken herinnert aan de militaire en burgerlijke doden van Beveren-aan-de-IJzer van de Eerste en Tweede Wereldoorlog en werd onthuld op 8 mei 1921.
St.-Mildredaplein (Alveringem)
Deze gedenkzuil herdenkt de militaire en burgerlijke doden van Izenberge uit de Eerste Wereldoorlog. Het oorlogsgedenkteken is van de hand van L. Tanghe uit Brugge en werd opgericht in 1921.
Kerkstraat (Ieper)
Gedenkzuil, opgericht voor de militaire en burgerlijke doden uit beide wereldoorlogen van Dikkebus, opgericht op initiatief van de plaatselijke V.O.S. (Vlaamse Oud-Strijders) en onthuld op 18 juli 1926.
Oostvleterendorp (Vleteren)
Gedenkzuil voor de doden van beide wereldoorlogen, afkomstig uit Oostvleteren. De gedenkzuil, gerealiseerd door L. Tanghe uit Brugge, werd onthuld in 1920.
Bellestraat (Alveringem)
Gedenkzuil ter herinnering aan de militaire doden uit de Eerste Wereldoorlog van Gijverinkhove. Dit gedenkteken is het werk van L. Tanghe uit Brugge.
Wulveringemstraat (Veurne)
Gedenkteken opgericht door het gemeentebestuur en de inwoners van Wulveringem ter herinnering aan de burgerlijke en militaire doden van Wulveringem uit de Eerste Wereldoorlog. Later werden de namen van twee doden uit de Tweede Wereldoorlog toegevoegd.
Kerkhoek (Veurne)
Gotische hallenkerk met zware westtoren naar het typisch kerkschema van de kuststreek, uit de 15de tot 16de eeuw en 1625, met overblijfselen van een romaanse constructie. Restauratiewerken en bouw sacristie in neo-Vlaamse renaissancestijl van L. Viérin. Georiënteerde kerk midden kerkhof met palm- en taxusboompje, afzomende doornhaag en bomen. Gietijzeren hek ten oosten. Calvarie tegen zuidelijke transeptgevel. Eveneens op het kerkhof: oorlogsgedenkteken rechts naast de toegang en Britse en Belgische oorlogsgraven, waaronder voor de Belgische luitenant-generaal Wielemans.
Bulskampstraat (Veurne)
Georiënteerd neogotisch bedehuis met bewaarde 15de-eeuwse westtoren. Bakstenen toegangspad gemarkeerd door gietijzeren hekpijlers met vaasbekroning en gesmeed ijzeren hek, en afgezet met linderij. Omhaagd kerkhof met oorlogsgedenkteken, een heldenhuldezerk en Belgische en Britse oorlogsgraven van de Tweede Wereldoorlog.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Tanghe [online], https://id.erfgoed.net/personen/8146 (geraadpleegd op ).
Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed
Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.