Persoon

Tanghe, L.

ID
8146
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8146

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Gedenkzuil slachtoffers Eerste Wereldoorlog

Sint Andriesstraat zonder nummer (Koekelare)
Gedenkzuil voor slachtoffers tijdens de Eerste Wereldoorlog naar ontwerp van L. Tanghe uit Brugge (zie inscriptie sokkel) en geleverd circa 1920.

Uitvoerder van

Gedenksteen militaire en burgerlijke doden

Alexisplein zonder nummer (Poperinge)
Deze gedenksteen herinnert aan de militaire (zoals ook de gedenkplaat in de kerk) en burgerlijke doden van de Eerste en Tweede Wereldoorlog in Proven en werd gebeeldhouwd door L. Tanghe uit Brugge.


Gedenkteken militaire en burgerlijke doden

Wulveringemstraat zonder nummer (Veurne)
Dit monument werd opgericht door het gemeentebestuur en de inwoners van Wulveringem ter herinnering aan de burgerlijke en militaire doden van Wulveringem tijdens de Eerste Wereldoorlog. Later werden de namen van 2 doden uit de Tweede Wereldoorlog toegevoegd.


Gedenkzuil militaire doden

Bellestraat zonder nummer (Alveringem)
Deze gedenkzuil herinnert aan de militaire doden van Gijverinkhove van de Eerste Wereldoorlog en werd gemaakt door L. Tanghe uit Brugge.


Gedenkzuil militaire doden

Potijzestraat zonder nummer (Ieper)
Het monument opgericht op het voormalige kerkhof, is een initiatief van de V.O.S. (Vlaamse Oud-Strijders). Het werd onthuld op 1 augustus 1921. Jeroom Leuridan sprak er de feestrede uit.


Gedenkzuil militaire en burgerlijke doden

St.-Brigidaplein zonder nummer (Alveringem)
Het gedenkteken herinnert aan de militaire en burgerlijke doden van Beveren-aan-de-IJzer van de Eerste en Tweede Wereldoorlog en werd onthuld op 8 mei 1921.


Gedenkzuil militaire en burgerlijke doden

St.-Mildredaplein zonder nummer (Alveringem)
Deze gedenkzuil herdenkt de militaire en burgerlijke doden van Izenberge van de Eerste Wereldoorlog. Het monument is van de hand van L. Tanghe uit Brugge en werd opgericht in 1921.


Gedenkzuil oorlogsslachtoffers

Oostvleterendorp zonder nummer (Vleteren)
Gelegen op de hoek van het kerkhof, ten westen van de kerk, op de hoek van de Kasteelstraat en Oostvleterendorp.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Tanghe [online] https://id.erfgoed.net/personen/8146 (Geraadpleegd op )