Persoon

Lovaert, Louis

ID
8163
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8163

Beschrijving

Louis Lovaert, tweede zoon van Leonard, is zoals zijn broers Evarist en Xaveer werkzaam geweest in het orgelmakersatelier van zijn vader, eerst in Nevele, later in Gent. Hij werd tevens, bij het overlijden van zijn vader in 1872, diens opvolger; zijn broers lijken op dat moment eigen wegen gegaan te zijn. Het orgel van Nieuwenhove (Geraardsbergen) is gesigneerd "Louis Lovaert Rue Neuve St Pierre 122 Gand 27 mars 1871". Zijn laatst bekende activiteit situeert zich in 1883 : een prijsofferte voor een herstelling in de Gentse kerk O.L.Vrouw & St.-Pieter (d.i. de parochie waar hij woonde).

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Uitvoerder van

Orgel kerk Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemelopneming

Markt (Ruiselede)
Over de historiek der orgels vóór 1872 is niets bekend. Een doksaal en portaal zijn gebouwd door J. Dhuyvetter in 1779. Een nieuw orgel werd geleverd door Louis Lovaert in de jaren 1872-1876. In 1919 werd het instrument wegens oorlogsschade hersteld door J. Anneessens


Orgel kerk Sint-Martinus

Aarsele (Tielt)
Over voormalige orgels van Aarsele zijn nagenoeg geen gegevens voorhanden. In 1878 werd een nieuwe (?) blaasbalg gemaakt door Louis Lovaert (Gent).Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Lovaert [online], https://id.erfgoed.net/personen/8163 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.