Persoon

Buisseret-Fierens, Louis Corneel

ID: 8254   URI: https://id.erfgoed.net/personen/8254

Beschrijving

Gehuwd met Maria Elisabeth Fierens. Jongere broer van Jean J. Buisseret.

  • Info Marcel Windey (2016).


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Winkelhuizen in neoclassicistische stijl

Hoornstraat 5, 7 (Antwerpen)
Winkelhuizen in neoclassicistische stijl, respectievelijk gebouwd in opdracht van J. Reynen naar een ontwerp van Paul Van Glabbeek uit 1908, en in opdracht van de weduwe Isenbaert-De Boey, naar een ontwerp van Louis Corneel Buisseret-Fierens uit 1887.


Dokterswoning in neoclassicistische stijl

Sint-Gummarusstraat 12, 12A (Antwerpen)
Dokterswoning in neoclassicistische stijl op de hoek van Sint-Gummarusstraat en Hollandstraat, gebouwd in opdracht van de arts, chirurg en verloskundige Amédée Cavenaille, naar een ontwerp door de aannemer Louis Corneel Buisseret-Fierens uit 1882.


Magazijn Kraan Natie

Sint-Jansplein 51, 52, 53 (Antwerpen)
Pakhuis met smidse in neotraditionele stijl, gebouwd in opdracht van de Kraan Natie, naar een ontwerp door de aannemer Louis Corneel Buisseret-Fierens uit 1885.


Neoclassicistisch burgerhuis

Admiraal de Boisotstraat 6 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis gebouwd circa 1896 naar ontwerp van L.C. Buisseret-Fierens voor Em. Cuyvers.


Meesterwoning in eclectische stijl

Mozartstraat 25 (Antwerpen)
Meesterwoning met koetshuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van de luitenant Oscar Mathias Houa-Mariani, naar ontwerp van Ferdinand Hompus uit 1886. Verbouwd voor Louis Schaeffer-Demblon, naar ontwerp van Louis Corneel Buisseret-Fierens uit 1896.


Geheel van winkel- en burgerhuizen in neoclassicistische stijl

Anselmostraat 73, 75, Fourmentstraat 43 (Antwerpen)
Geheel gevormd door een winkelhuis en twee burgerhuizen in neoclassicistische stijl, ingeplant op de hoek van de Anselmostraat en de Fourmentstraat. Volgens de bouwaanvraag uit 1895, werd het vastgoedproject voor eigen rekening opgetrokken door de aannemer Louis-Corneel Buisseret-Fierens.


Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Lange Lozanastraat 78 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl in opdracht van de heer A. Castermans opgetrokken door Louis-Corneel Buisseret-Fierens, naar een ontwerp uit 1880. Deze aannemer was in Antwerpen actief vanaf midden jaren 1870 tot omstreeks 1920, de laatste twee decennia in associatie met de aannemer Frans Verhoeven.