Persoon

Buisseret-Fierens, Louis Corneel

ID
8254
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8254

Beschrijving

Gehuwd met Maria Elisabeth Fierens. Jongere broer van Jean J. Buisseret.

  • Info Marcel Windey (2016).


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Lange Lozanastraat 78 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl in opdracht van de heer A. Castermans opgetrokken door Louis-Corneel Buisseret-Fierens, naar een ontwerp uit 1880. Deze aannemer was in Antwerpen actief vanaf 1870 tot begin jaren 1900.


Dokterswoning in neoclassicistische stijl

Sint-Gummarusstraat 12, 12A (Antwerpen)
Dokterswoning in neoclassicistische stijl op de hoek van Sint-Gummarusstraat en Hollandstraat, gebouwd in opdracht van de arts, chirurg en verloskundige Amédée Cavenaille, naar een ontwerp door de aannemer Louis Corneel Buisseret-Fierens uit 1882.


Geheel van winkel- en burgerhuizen in neoclassicistische stijl

Anselmostraat 73-75, Fourmentstraat 43 (Antwerpen)
Geheel gevormd door een winkelhuis en twee burgerhuizen in neoclassicistische stijl, ingeplant op de hoek van de Anselmostraat en de Fourmentstraat. Volgens de bouwaanvraag uit 1895, werd het vastgoedproject voor eigen rekening opgetrokken door de aannemer Louis-Corneel Buisseret-Fierens.


Graanpakhuis

Van de Wervestraat 51 (Antwerpen)
Pakhuis met eest opgetrokken in opdracht van Bresseleers & De Bie, naar een ontwerp door de aannemer Louis-Corneel Buisseret-Fierens uit 1883. Oorspronkelijk drie bouwlagen hoog, verhoogde Edmond Bernaerts het pand in 1922 tot een graanpakhuis van zes bouwlagen.


Magazijn Kraan Natie

Sint-Jansplein 51-52, 53 (Antwerpen)
Pakhuis met smidse in neotraditionele stijl, gebouwd in opdracht van de Kraan Natie, naar een ontwerp door de aannemer Louis Corneel Buisseret-Fierens uit 1885.


Meesterwoning in eclectische stijl

Mozartstraat 25 (Antwerpen)
Meesterwoning met koetshuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van de luitenant Oscar Mathias Houa-Mariani, naar ontwerp van Ferdinand Hompus uit 1886. Verbouwd voor Louis Schaeffer-Demblon, naar ontwerp van Louis Corneel Buisseret-Fierens uit 1896.


Neoclassicistisch burgerhuis

Admiraal de Boisotstraat 6 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis gebouwd circa 1896 naar ontwerp van L.C. Buisseret-Fierens voor Em. Cuyvers.


Winkelhuizen in neoclassicistische stijl

Hoornstraat 5-7 (Antwerpen)
Winkelhuizen in neoclassicistische stijl, respectievelijk gebouwd in opdracht van J. Reynen naar een ontwerp van Paul Van Glabbeek uit 1908, en in opdracht van de weduwe Isenbaert-De Boey, naar een ontwerp van Louis Corneel Buisseret-Fierens uit 1887.

Uitvoerder van

Stuivenberggasthuis

Boerhaavestraat 18-20, Lange Beeldekensstraat 267, Pothoekstraat 109 (Antwerpen)
Algemeen ziekenhuis in eclectische stijl op het bouwblok gevormd door de Lange Beeldekensstraat, Pothoekstraat, Boerhaavestraat en Pesthofstraat, opgericht door het Bestuur der Burgerlijke Godshuizen van Antwerpen. Het ontwerp door de architect François Baeckelmans uit 1872-1873, werd gewijzigd door de architecten Jules Bilmeyer en Joseph Van Riel in 1876, en onder hun leiding uitgevoerd in 1877-1884. Tot de belangrijkste uitbreidingen behoren het Bewaarhuis voor Geesteszieken door de architect Edouard Van Opstal uit 1904-1907, en de woning van de Hoofdapotheker door de architect John Van Beurden uit 1912.


Thema's

Ontwerper van

Amerikalei