Persoon

Lixon-Van Zurk, Frans Constant

ID
8257
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8257

Beschrijving

Franciscus Constantinus Lixon was gehuwd met Petronella Van Zurk. Vader van Constant Lixon, zelfde adres, een familie met aannemer en architect van vader op zoon.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Drye Paukens

Vlasmarkt 35 (Antwerpen)
Neoclassicistisch rijhuis van drie traveeën en vier bouwlagen onder een zadeldak, uit de eerste helft van de 19de eeuw. Winkelpui door Frans Constant Lixon-Van Zurk uit 1883.


Gekoppelde burgerhuizen in second-empirestijl

Hertoginstraat 36-38 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde, bescheiden burgerhuizen in second-empirestijl, volgens de bouwaanvraag uit 1873 opgetrokken voor rekening van de stukadoor N.A. Lixon, door de stukadoor en meester-metselaar Frans Constant Lixon.


Neoclassicistisch burgerhuis

Allewaertstraat 28 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis, gebouwd circa 1891 naar ontwerp van Frans Lixon-Van Zurk voor rekening van Van Houben-Vingheroets.


Neoclassicistisch burgerhuis

Scheldestraat 52 (Antwerpen)
Dit neoclassicistische burgerhuis werd in 1880 ontworpen door Frans Constant Lixon-Van Zurk in opdracht van Bal.


Neoclassicistisch hoekpand

Bolivarplaats 1 (Antwerpen)
Neoclassicistisch hoekpand met horecagelijkvloers, gelegen op het smalle hoekperceel van de Bolivarplaats, de Jan Van Gentstraat en de Gijzelaarsstraat.


Rijtje van vier burgerhuizen in neoclassicistische stijl

Theophiel Roucourtstraat 14-20 (Antwerpen)
Homogeen woningrijtje bestaande uit vier burgerhuizen van hetzelfde type in neoclassicistische stijl, opgetrokken tussen 1896 en 1900.


Traditioneel diephuis

Kammenstraat 40 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis op de hoek van Kammenstraat en Kopstraatje, uit de late 16de of de eerste helft van de 17de eeuw. De heer Belhomme liet de trapgevel in 1896 door de aannemer Frans Constant Lixon-Van Zurk aanpassen tot tuitgevel.


Thema's

Ontwerper van

Vrijheidstraat

Welvaartstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Lixon-Van Zurk [online] https://id.erfgoed.net/personen/8257 (Geraadpleegd op )