Persoon

Graaf de Lalaing, Jacques

ID
8281
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8281

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Monument Camille Coquilhat

Koning Albertparkweg zonder nummer (Antwerpen)
Herdenkingsmonument voor de Belgische koloniaal Camille Coquilhat, ontworpen en uitgevoerd door de beeldhouwer Jacques de Lalaing in 1893, opgericht op initiatief van de Société Royale de Géogrphie d’Anvers, en ingehuldigd in 1895.


Monument Graaf Henri de Merode

Grote Markt zonder nummer (Westerlo)
Centraal op de Grote Markt van Westerlo staat het witmarmeren monument ter ere van graaf Henri de Merode, inhuldiging in 1913.


Standbeeld Pater Verbiest

Markt zonder nummer (Pittem)
Kunstwerk ontworpen en uitgevoerd door de Brusselse beeldhouwer graaf Jacques de Lalaing (1858-1917), vervaardigd in de bronsgieterij "Fonderie Nationale des Bronzes, ancienne firme J. Peterman" uit Sint-Gillis (Brussel). Op 10 augustus 1913 onthuld.


Standbeelden

Ambroise Verschaffeltdreef zonder nummer, Familie Van Rysselberghedreef zonder nummer, Gustaaf Den Duitsdreef zonder nummer, Jacques de Lalaingdreef zonder nummer (Gent)
Enkele standbeelden verfraaien het Citadelpark, onder meer: het monument Van de Velde of zogenaamd Moorke op een rotsblok boven de kleine vijver, naar ontwerp van L. Mast met medaillon van A. Heins; de vergulde leeuw van het Pakhuis, op een kunstmatige heuvel boven de grote vijver, van 1732, gesculpteerd door Jacobus Vander Cruysen; de groep Leie en Schelde, bronzen beelden in de grote vijver naar ontwerp van Jacques de Lalaing, van 1913; het monument Emile Claus, bronzen beeld van de schilder naar ontwerp van Yvonne Serruys van 1926.


Thema's

Ontwerper van

Leopold I-plein


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: de Lalaing [online] https://id.erfgoed.net/personen/8281 (Geraadpleegd op )