Persoon

Colpaert, Jules

ID
831
URI
https://id.erfgoed.net/personen/831

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Stationsstraat 6 (Oudenaarde)
Neo-Vlaamserenaissance-getint burgerhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder pseudomansardeda met houten dakkapel, van 1908, naar ontwerp van architect J. Colpaert.


Burgerhuis in neogotische stijl

Devosstraat 19 (Oudenaarde)
Imposant burgerhuis in neogotische stijl met voornamelijk art-nouveau-inslag in de decoratie. Kleurrijke gele bakstenen lijstgevel onderlijnd door rode en blauwe banden, op een sokkel van arduin en breuksteen; verhoogde begane grond en pseudomansardedak met dakkapellen, een ontwerp van architect J. Colpaert van 1905. Art-nouveaugetinte sgraffitopanelen in de borstweringen en boogvelden.


Conciërgewoning

Aalststraat 1 (Oudenaarde)
Conciërgewoning bij de ernaast gelegen fabriek Aldia. Witgeschilderd villaatje in regionalistische stijl naar verluidt gebouwd circa 1924 naar ontwerp van architect J. Colpaert.


Gemeentehuis van Kerksken en school

Driehoekstraat 25 (Haaltert)
Gemeentehuis, naar ontwerp van architect J. Colpaert. Vijf traveeën brede constructie met twee verdiepingen onder een zadeldak, uit de eerste helft van de 20ste eeuw.


Gemeentelijke jongensschool met onderwijzerswoning

Geutelingenstraat 6 (Brakel)
Gemeentelijke jongensschool met onderwijzerswoning, opgericht circa 1870. Onderwijzerswoning met typerende bouwkenmerken uit midden de tweede helft van de 19de eeuw. Bakstenen dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Tegen de achtergevel van de onderwijzerswoning aanleunend schoolgebouw van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak. Ommuurde en geplaveide speelplaats. Achterin gelegen overdekte speelplaats onder zadeldak op ijzeren zuiltjes.


Herenhuis

Louise Mariekaai 18 (Oudenaarde)
Herenhuis van drie bouwlagen en vier traveeën onder pseudomansardedak met twee klimmende dakkapellen, verbouwd naar ontwerp van J. Colpaert in neoclassicistische stijl in 1906. Bakstenen gevel verwerkt met hardsteen.


Huishoudschool

Hofstraat 14 (Oudenaarde)
Huishoudschool van 1926 naar ontwerp van architect J. Colpaert, aansluitend bij de lagere school. Neotraditioneel bakstenen gebouw van vier traveeën en één bouwlaag met centraal dakvenster van twee traveeën met tuitgevelbekroning.


Interbellumwoning

Markt 36 (Gavere)
Als winkel-café-woonhuis gebouwd rijhuis in een art-decogetinte architectuur, naar ontwerp van architect J. Colpaert en daterend uit het tweede kwart van de 20ste eeuw.


Jongenspatronaat

Wijngaardstraat 9 (Oudenaarde)
Schoolgebouw in neotraditionele baksteenarchitectuur, volgens bouwvergunning van 1903 naar ontwerp van architect J. Colpaert. Haaks ingeplant, grotendeels achterin gelegen gebouw van één bouwlaag onder hoog zadeldak tussen zijtrapgevels met markante hoekportiek met bekronende toren op vierkant basis met achthoekige geleding, naalddak en houten belvedère.


Neogotisch winkelhuis

Devosstraat 13A-B (Oudenaarde)
Neogotisch winkelhuis met kleurrijk bakstenen parement en merkwaardige gevelcompositie met één brede Brugse travee over drie bouwlagen en het centraal tuitvormig dakvenster, daterend van 1906 naar ontwerp van architect J. Colpaert.


Parochiekerk Sint-Eligius en kerkhof

Maarkeweg (Maarkedal)
Georiënteerde dorpskerk binnen een rechthoekig ommuurd kerkhof; voorheen een kleiner ovaalvormig kerkhof vergroot in 1786 en in 1892 vernieuwde kerkhofmuur en toegangshekken. Bouw van de huidige classicistische kerk in 1774 na sloop van de bouwvallige kruiskerk waarvan de laatgotische kruisingstoren van circa 1510-1525 behouden bleef naast de nieuwe bouw.


Parochiekerk Sint-Pieter

Kerkemstraat (Maarkedal)
Georiënteerd landelijk kerkje. Ten noorden en ten oosten aan de lager gelegen straat, hoge en gebogen oude bakstenen kerkhofmuur met steunberen, voorzien van ijzeren hekwerk wellicht van 1888 en tegenover de pastorie onderbroken door steektrap van 10 treden. Aan weerszij van kerktoren aansluitend ijzeren toegangshek tot kerkhof.


Parochiezaal De Kroon

Dorpsstraat 12 (Horebeke)
Vroegere toneelzaal; gebouwd in 1912 door architect Colpaert.


Rij stadswoningen

Keizer Karelstraat 7-11 (Oudenaarde)
Huizenrij met drie gele bakstenen enkelhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder doorlopend zadeldak, in opdracht van en naar ontwerp van architect J. Colpaert van 1934.



Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Colpaert [online], https://id.erfgoed.net/personen/831 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.