Persoon

Hertogs, Henri

ID
8344
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8344

Beschrijving

Henri Hertogs was de jongste zoon van de aannemer Arnoldus Josephus Hertogs, en de broer van de aannemers André en Alphonse Hertogs, de latere burgemeester van Antwerpen. Er is geen verwantschap met architect Joseph Hertogs.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in Louis-Philippestijl

Sint-Paulusstraat 23 (Antwerpen)
Burgerhuis in Louis-Philippestijl volgens de bouwaanvraag uit 1856 opgetrokken in opdracht van de kolenhandelaar Henri Lecomte. Uit het bouwdossier vallen ontwerper noch aannemer af te leiden.


Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Mercatorstraat 122 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de heer Ed. Barrow, naar een ontwerp door Henri Hertogs uit 1886. In Antwerpen actief van 1874 tot zijn overlijden in 1899, legde de ingenieur-architect zich zowel toe op het ontwerp van burgerhuizen als industriële constructies en pakhuizen.


Café Anselmo

Amerikalei 1 (Antwerpen)
Café op de hoek van Amerikalei en Anselmostraat gebouwd in opdracht van E. Van Weddingen naar een ontwerp door de ingenieur-architect Henri Hertogs uit 1885.


Geheel van winkel- en burgerhuizen

Durletstraat 2-6, Lange Lozanastraat 138 (Antwerpen)
Geheel gevormd door een winkelhuis in neotraditionele stijl, en drie gekoppelde burgerhuizen in neoclassicistische stijl, naar een ontwerp door de ingenieur-architect Henri Hertogs uit 1895. Opdrachtgever was het Bestuur der Burgerlijke Godshuizen, dat eerder op de aanpalende percelen het Jongensweeshuis had opgericht.


Herenhuis in neoclassicistische stijl

Charlottalei 50 (Antwerpen)
Herenhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de aannemer Alphonse Hertogs, naar een ontwerp door de ingenieur-architect Henri Hertogs uit 1886.


Neorenaissance magazijn

Paleisstraat 28 (Antwerpen)
In 1885 dient ingenieur-architect Henri Hertogs een bouwaanvraag in voor de bouw van een magazijn en bijgebouw in naam van Guillaume Hertogs. Hij specificeert daarbij dat het nieuwe gebouw op een moeilijk terrein gebouwd wordt, door de aanwezigheid van oude grachten.


Pakhuis Werf- en Vlasnatie

Hessenplein 25-27 (Antwerpen)
Pakhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van koopman en Antwerps schepen Felix Ceulemans (1832-1908), naar een ontwerp door Henri Hertogs uit 1895. Het pakhuis kwam later in het bezit van de Werf- en Vlasnatie, die vanaf 1921 verbouwingen liet uitvoeren, en eigenaar bleef tot 1970.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Hertogs [online], https://id.erfgoed.net/personen/8344 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.