Persoon

De Visscher, J.

ID
8380
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8380

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Bedevaartplaats Bergenkruis

Kwadenplasstraat zonder nummer (Destelbergen)
Bedevaartplaats Bergenkruis, gesitueerd aan de zuidkant van de Kwadenplasstraat. Halfronde ommegang van veertien kruiswegtaferelen in half verheven beeldhouwwerk van 1898 gesigneerd J. De Visscher. Voorzijde van de bedevaartplaats afgesloten door ijzeren hekken aan twee decoratief uitgewerkte vierkante bakstenen hekpijlers.


Mariabeeld

Willy Staeslei zonder nummer (Antwerpen)
Mariabeeld in witte natuursteen, quasi volrond, op een achthoekige arduinen sokkel, van de hand van de beeldhouwer J. De Visscher, uit 1930.


Oorlogsmonument

Dorpsstraat zonder nummer (Sint-Laureins)
Vroeg voorbeeld van een herdenkingsteken, opgericht kort na de opdracht aan de gemeenten om voor de militaire en burgerslachtoffers van de Eerste Wereldoorlog een monument op te richten. Monument in de vorm van een stèle op vierkante sokkel met uitgespaarde hoeken. Een laag, fraai smeedijzeren hekwerk op achtzijdige plattegrond omgeeft het gedenkteken en de bloemenperken en struiken.


Oorlogsmonument met vrijheidsboom

Molenstraat zonder nummer, zonder nummer (Sint-Laureins)
Het oorlogsmonument ter herdenking van de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog werd opgericht in 1919 naast de oorspronkelijke vrijheidsboom. Deze is nu vervangen door een jong exemplaar.


Startkapel Grote Ommegang

Plaats zonder nummer (Moorslede)
Kapelletje ter hoogte van de basiliek; startplaats van de zogenaamd Grote Ommegang en stelt het "verraad van Judas" voor.


Stedelijke begraafplaats

Molenstraat zonder nummer (Eeklo)
Stedelijke begraafplaats. Deels beschermd als monument bij ministerieel besluit van 30.04.2004.

Uitvoerder van

Kleine ommegang

Azalealaan zonder nummer, Ketenstraat zonder nummer, Plaats zonder nummer, Remi-Dewittestraat zonder nummer, Ridder-Janlaan zonder nummer (Moorslede)
De bouw van de ommegangkapellen in 1902 viel samen met de wijding en de kroning van het 'miraculeuze beeld van Onze-Lieve-Vrouw' in de basiliek.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Visscher [online] https://id.erfgoed.net/personen/8380 (Geraadpleegd op )