Persoon

De Visscher, J.

ID: 8380   URI: https://id.erfgoed.net/personen/8380


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Bedevaartplaats Bergenkruis

Kwadenplasstraat zonder nummer (Destelbergen)
Bedevaartplaats Bergenkruis, gesitueerd aan de zuidkant van de Kwadenplasstraat. Halfronde ommegang van veertien kruiswegtaferelen in half verheven beeldhouwwerk van 1898 gesigneerd J. De Visscher.


Mariabeeld

Willy Staeslei zonder nummer (Antwerpen)
Mariabeeld in witte natuursteen, quasi volrond, op een achthoekige arduinen sokkel, van de hand van de beeldhouwer J. De Visscher, uit 1930.


Oorlogsmonument

Dorpsstraat zonder nummer (Sint-Laureins)
Het hardstenen oorlogsgedenkteken, op de sokkel gesigneerd: "J. De Visscher/ Eekloo" werd volgens een inscriptie op de achterzijde: "Opgericht met giften der ingezetenen/ 26 september 1920".


Oorlogsmonument met vrijheidsboom

Molenstraat zonder nummer, zonder nummer (Sint-Laureins)
Het oorlogsmonument ter herdenking van de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog werd opgericht in 1919 naast de vrijheidsboom.


Startkapel Grote Ommegang

Plaats zonder nummer (Moorslede)
Kapelletje ter hoogte van de basiliek; startplaats van de zogenaamd Grote Ommegang en stelt het "verraad van Judas" voor.


Stedelijke begraafplaats

Molenstraat zonder nummer (Eeklo)
Stedelijke begraafplaats. Deels beschermd als monument bij ministerieel besluit van 30.04.2004.

Uitvoerder van

Kleine ommegang

Azalealaan zonder nummer, Ketenstraat zonder nummer, Plaats zonder nummer, Remi-Dewittestraat zonder nummer, Ridder-Janlaan zonder nummer (Moorslede)
De bouw van de ommegangkapellen in 1902 viel samen met de wijding en de kroning van het 'miraculeuze beeld van Onze-Lieve-Vrouw' in de basiliek.