Arthur Vander Heyden, van Nederlandse nationaliteit, huwde op 20 juli 1909 te Mortsel met Mathildis Eugenia Van de Velde. Zijn vader Pierre (Petrus) Vander Heyden (°Roosendaal, 1849), schrijnwerker-timmerman van beroep, had zich in november 1872 vanuit zijn geboorteplaats te Antwerpen gevestigd.
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Markgravelei 94 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van J. Van Roey, naar een ontwerp door de architect Arthur Vander Heyden uit 1910. De rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, telt drie bouwlagen onder een zadeldak.
Rysheuvelsstraat 56 (Antwerpen)
Burgerhuis in cottagestijl gebouwd in opdracht van de juffrouwen M. en R. Van Hove, naar een ontwerp door de architect Arthur Vander Heyden uit 1927, voltooid in 1928.
Kardinaal Mercierlei 90 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl, naar een ontwerp door de architect Arthur Vander Heyden uit 1910. Het pand is het enige gaaf bewaarde van een vastgoedproject op de hoek van Kardinaal Mercierlei en Generaal Lemanstraat.
Bosmanslei 6-8 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in eclectische stijl, gebouwd naar een ontwerp van de architecten Arthur Vander Heyden en Laurent Duvivier uit 1908. Opdrachtgevers waren Felix De Vleeschouwer en Duvivier zelf.
Mechelsesteenweg 262 (Edegem)
Rechthoekig neoclassicistisch herenhuis met Lodewijk XVI-inslag, gedateerd 1912 naar ontwerp van Arthur Van der Heyden.
Arthur Goemaerelei 1-3 (Antwerpen)
Geheel van een hoekhuis en een rijwoning in eclectische stijl, vermoedelijke gebouwd als opbrengsteigendom met winkels en huurwoningen, in opdracht van de heer Sneyers. Het ontwerp van de architecten Arthur Vander Heyden en Laurent Duvivier dateert volgens de bouwaanvraag uit 1908.
Oudevaartplaats 20 (Antwerpen)
Meergezinswoning in art-decostijl gebouwd in opdracht van de broers en zussen Luyten, naar een ontwerp door de architect Arthur Vander Heyden uit 1931.
Volkstraat 17-21 (Antwerpen)
Deze drie grote meergezinswoningen met handelsgelijkvloers zijn gebouwd rond 1921 als opbrengstproject van J. Hermans naar ontwerp van architect Louis De Vooght. Schaal en functie van dit wederopbouwpand passen perfect in het straatbeeld.
Sint-Katelijnevest 41 (Antwerpen)
Winkelhuis in Louis-Philippestijl op de hoek van Sint-Katelijnevest en Lange Nieuwstraat, volgens de bouwaanvraag uit 1863 gebouwd in opdracht van de heer R. Stassinet. Apotheekinterieur vermoedelijk uit 1922.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vander Heyden [online], https://id.erfgoed.net/personen/8387 (geraadpleegd op ).
Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed
Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.