Persoon

Vander Heyden, Arthur

ID
8387
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8387

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in art-nouveaustijl

Markgravelei 94 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van J. Van Roey, naar een ontwerp door de architect Arthur Vander Heyden uit 1910. De rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, telt drie bouwlagen onder een zadeldak.


Burgerhuis in eclectische stijl

Kardinaal Mercierlei 90 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl, naar een ontwerp door de architect Arthur Vander Heyden uit 1910. Het pand is het enige gaaf bewaarde van een vastgoedproject op de hoek van Kardinaal Mercierlei en Generaal Lemanstraat.


Gekoppelde burgerhuizen in eclectische stijl

Bosmanslei 6-8 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in eclectische stijl, gebouwd naar een ontwerp van de architecten Arthur Vander Heyden en Laurent Duvivier uit 1908. Opdrachtgevers waren Felix De Vleeschouwer en Duvivier zelf.


Herenhuis

Mechelsesteenweg 262 (Edegem)
Rechthoekig neoclassicistisch herenhuis met Lodewijk XVI-inslag, gedateerd 1912 naar ontwerp van Arthur Van der Heyden.


Hoekhuis en rijwoning in eclectische stijl

Arthur Goemaerelei 1-3 (Antwerpen)
Geheel van een hoekhuis en een rijwoning in eclectische stijl, vermoedelijke gebouwd als opbrengsteigendom met winkels en huurwoningen, in opdracht van de heer Sneyers. Het ontwerp van de architecten Arthur Vander Heyden en Laurent Duvivier dateert volgens de bouwaanvraag uit 1908.


Meergezinswoning in art-decostijl

Oudevaartplaats 20 (Antwerpen)
Meergezinswoning in art-decostijl gebouwd in opdracht van de broers en zussen Luyten, naar een ontwerp door de architect Arthur Vander Heyden uit 1931.


Neoclassicistische woonwinkelpanden

Volkstraat 17-21 (Antwerpen)
Deze drie grote meergezinswoningen met handelsgelijkvloers zijn gebouwd rond 1921 als opbrengstproject van J. Hermans naar ontwerp van architect Louis De Vooght. Schaal en functie van dit wederopbouwpand passen perfect in het straatbeeld.


Winkelhuis met apotheek

Sint-Katelijnevest 41 (Antwerpen)
Winkelhuis in Louis-Philippestijl op de hoek van Sint-Katelijnevest en Lange Nieuwstraat, volgens de bouwaanvraag uit 1863 gebouwd in opdracht van de heer R. Stassinet. Apotheekinterieur vermoedelijk uit 1922.


Thema's

Ontwerper van

Jules Moretuslei

Volkstraat