Persoon

Heckers, Pieter

ID
8409
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8409

Beschrijving

Hij was een leerling aan de Stedelijke Academie van Gent, hij studeerde er muziek en architectuur en werkte in het atelier van Louis-Pierre en Jules-Pierre Van Biesbroeck. Heckers maakte vooral figuren, bustes en torso's. In 1925 won hij de Prijs Paul De Vigne. Zijn beroep was tekenleraar. Hij woonde aan de Plezante vest en later aan de Ekkergemstraat. Het grafmonument Heckers op de Westerbegraafplaats is een eigen ontwerp van hem.

Bronnen:

André Capiteyn & J. Decavele, In steen en brons van leven en dood. Inventaris van de waardevolle grafmonumenten en portretgalerij van verdienstelijke personen rustend op de begraafplaatsen van de stad Gent, Gent 1981

Daniel Van Ryssel, Lexicon van Oost-Vlaamse schilders en beeldhouwers 1700-1940, Universiteitsbibliotheek Gent, http://search.ugent.be/ovk

Cor Engelen & Mieke Marx, Beeldhouwkunst in België vanaf 1830, reeks Algemeen Rijksarchief en Rijksarchief in de Provinciën, studia 90, 3 delen, Brussel 2002, p. 872-873.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Oorlogsgedenkteken van de wijk Blaisantvest

Blaisantvest zonder nummer (Gent)
Dit oorlogsmonument werd opgericht ter ere van strijders, politieke gevangenen, burgerlijke slachtoffers en opgeëisten uit de wijk Blaisantvest. Centraal bevindt zich het monument ter ere van WOI. Na de Tweede Wereldoorlog werden er links en rechts van het originele monument panelen bijgeplaatst. De signaturen op het werk verwijzen naar bronsgieter Lentacker en beeldhouwer Pieter Heckers.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Heckers [online] https://id.erfgoed.net/personen/8409 (Geraadpleegd op )