Persoon

Van den Bossche, Henri

ID
8415
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8415

Beschrijving

Van Den Bossche was een leerling aan de Gentse Academie, waar hij in de beeldhouwkunst een eerste prijs behaalde. Ook zijn vader, Dominique Ernest (1854-1906) was kunstbeeldhouwer en leraar aan diezelfde Academie. Op de Westerbegraafplaats en het kerkhof van Sint-Amandsberg vindt men van hem beelden en portretten uit marmer en brons. Van Den Bossche woonde aan de Rasphuisstraat en trok later (1933) naar Sint-Denijs-Westrem.

Bronnen:

Cor Engelen & Mieke Marx, Beeldhouwkunst in België vanaf 1830, reeks Algemeen Rijksarchief en Rijksarchief in de Provinciën, studia 90, 3 delen, Brussel 2002, p. 1569

Daniel Van Ryssel, Lexicon van Oost-Vlaamse schilders en beeldhouwers 1700-1940, Universiteitsbibliotheek Gent, http://search.ugent.be/ovk

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Oorlogsgedenkteken van de 6e wijk

Emilius Seghersplein 24-25 (Gent)
Rondom het toegangspoortje naar een tuin bevindt zich een monument dat aanvankelijk werd opgericht ter ere van de gesneuvelden van Eerste Wereldoorlog en later werd uitgebreid met een deel voor Tweede Wereldoorlog. De buurtbewoners van de dekenij en de wijkafdeling van de Nationale Strijdersbond financierden het. Men herdenkt de gesneuvelden uit de Gentse 6de wijk, zowel soldaten, opgeëisten, politieke gevangenen, burgerlijke slachtoffers, vermisten als gefusilleerden.


Oorlogsgedenkteken van de 9e wijk

Eugène Felixdreef (Gent)
Dit monument ter ere van de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlogbevindt zich tegen een kunstmatige rots. Ervoor werd op de grond een schijngraf aangebracht, met de namen van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.


Thema's

Ontwerper van

François Laurentplein (middeleeuwse stadskern)


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Van den Bossche [online], https://id.erfgoed.net/personen/8415 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.