Persoon

Conix, Christine

ID
843
URI
https://id.erfgoed.net/personen/843

Beschrijving

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Appartements- en kantoorgebouw Upstream

Cockerillkaai 18 (Antwerpen)
Appartements- en kantoorgebouw opgetrokken door de Antwerpse projectontwikkelaar Himmos, naar een ontwerp van het Architectenbureau Christine Conix uit 1995.


Den Branthaeck

Lange Nieuwstraat 58 (Antwerpen)
Herenhuis in Lodewijk XV-stijl naar verluidt in 1757 opgetrokken door jonkvrouw Joanna Theresia Goubau (1710-1781), die in 1738 was gehuwd met de Engelse esquire en zakenman James Dormer (1708-1758). De familie Goubau, heren van Beveren-Beaulieu en Triest, was een tijdens de 17de eeuw geridderd Antwerps geslacht van zijdehandelaars, grondeigenaars en magistraten, die beurtelings resideerden in “den Banthaeck” te Antwerpen en het in 1671 verworven kasteel Cortewalle te Beveren.


Hedendaagse woning naar ontwerp van Chr. Conix

Cogels-Osylei 29A (Antwerpen)
Half vrijstaande eengezinswoning naar ontwerp van Chr. Conix uit 1989 in opdracht van K. Baert.


Het Gulden Cruys

Vleeshouwersstraat 15, Zirkstraat 2 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis op de hoek van Vleeshouwersstraat en Zirkstraat, van drie bij zes traveeën en drie bouwlagen met insteekverdieping onder een zadeldak, door jaarankers gedateerd 1577.


Neoclassicistisch burgerhuis

Lange Klarenstraat 3 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis uit de eerste helft van de 19de eeuw, waarvan de traditionele, mogelijk 17de-eeuwse kern wordt aangegeven door muurankers. Het pand werd in vereenvoudigde vorm heropgebouwd als onderdeel van het renovatie- en nieuwbouw-woningproject "den Branthaeck" naar een ontwerp door Christine Conix uit 1984.


Neoclassicistisch hoekhuis

Lange Klarenstraat 1 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis op de hoek van Lange Klarenstraat en Lange Nieuwstraat, in zijn huidige vorm daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw, met traditionele, mogelijk 17de-eeuws kern. In opdracht van Joseph De Wyndt-Aerts, werden de hoektraveeën in 1865 verrijkt met een balkon.


Pakhuis Bavo

Oudeleeuwenrui 12 (Antwerpen)
Pakhuis volgens de bouwaanvraag uit 1862 gebouwd in opdracht van Egide Bavon Meeussen, sinds 1797 brouwer van De Drij Snoeken in de Adriaan Brouwerstraat. Renovatie tot kantoren naar een ontwerp door Christine Conix uit 1993.


Savelkoul Building

Kipdorp 21-23 (Antwerpen)
Handels- en kantoorcomplex van de kledingzaak Savelkoul, gelegen op de hoek van Kipdorp en Paternosterstraat, hier gevestigd sinds 1892. Het linker gebouw in beaux-artsstijl werd opgetrokken naar een ontwerp door Julien Van de Kerckhove uit 1912, het rechter gebouw in art-decostijl, naar een ontwerp door Jan Robert Vanhoenacker uit 1933.


Van Ommeren-Huis

Lange Koepoortstraat 2-4, Sint-Paulusstraat 42-44 (Antwerpen)
Modernistisch kantoorgebouw op de hoek van Lange Koepoortstraat en Sint-Paulusstraat, opgetrokken in opdracht van de scheepvaartagent Phs. Van Ommeren Comptoir Maritime Anversoise, naar een ontwerp door het Rotterdamse architectenbureau Brinkman en Van den Broek uit 1938.


Villa in brutalistische stijl

Acacialaan 11 (Antwerpen)
Villa in brutalistische stijl gebouwd in opdracht van de diamantair Ronald Krochmal, naar een ontwerp door de architect Paul Meekels uit 1970-1971. Tuinarchitect Jacques Wirtz tekende voor de tuinaanleg, met een maximaal behoud van het waardevolle bomenbestand.


Werf- en Vlasnatie

Oudeleeuwenrui 19 (Antwerpen)
Natiegebouw van de Werf- en Vlasnatie, opgetrokken naar een ontwerp door de aannemer P.J. Verlinden uit 1868. De natie ontstond in 1847 uit de fusie van de aloude Werfnatie en de Vlasnatie.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Conix [online], https://id.erfgoed.net/personen/843 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.