Persoon

De Budt, Henri

ID
8436
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8436

Beschrijving

De Budt volgde een opleiding aan de Gentse Academie. Hij stamde uit een kunstenaarsfamilie van schilders. Hij werkte onder meer aan landschappen van de Dender, Gent, de omgeving van Schelle, de Leie en de Vlaamse Ardennen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog verbleef hij in Nederland, met dit land ontwikkelde hij een band, die zich onder meer uit in het feit dat het Nederlandse vorstenhuis werken van hem in bezit heeft.

Bronnen:

Daniel Van Ryssel, Lexicon van Oost-Vlaamse schilders en beeldhouwers 1700-1940, Universiteitsbibliotheek Gent, http://search.ugent.be/ovk

De Ghulde Roose, ARTO : Biografisch lexicon plastische kunst in België, http://www.arto.be


Erfgoedobjecten

Uitvoerder van

Oorlogsgedenkteken van de 8e wijk

Sint-Salvatorstraat zonder nummer (Gent)
Dit monument werd op 25 september 1921 ingehuldigd. Het werd opgericht ter ere van de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog uit de Gentse 8e wijk en werd gefinancierd door buurtbewoners van de dekenij en de plaatselijke afdeling van de Nationale Strijdersbond. Later werden er langs beide zijden rechthoekige panelen bijgeplaatst die de doden van de Tweede Wereldoorlog herdenken.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Budt [online] https://id.erfgoed.net/personen/8436 (Geraadpleegd op )