Persoon

Norga, Pascal

ID
8475
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8475

Beschrijving

Broer van de beeldhouwer Sylvain Norga.


Erfgoedobjecten

Uitvoerder van

Antoine van Hoorebekehof

Antoine van Hoorebekehof 1-2, 3-5, 6-111, 112 (Gent)
Groep sociale woningen gebouwd in opdracht van de stad Gent ter bestrijding van de woningnood.. Dit complex van 112 woningen naar ontwerp van Paul De Taeye op vijfhoekig grondplan dateert van 1930. De woningen, opgetrokken uit gele baksteen van Nieuwpoort en gewapend beton, in nieuwe zakelijkheid vertonen sobere volumes en eenvoudig geritmeerde gevels met regelmatig uitspringende gedeelten.


Gedenkplaten militaire en burgerlijke doden

Grote Markt 29, Heldenplein zonder nummer (Veurne)
Gedenkplaten voor de militaire en burgerlijke doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog uit Veurne met een gedenkplaat ter ere van Koning Albert.


Leopoldskazerne

Charles de Kerchovelaan zonder nummer, Eekhout 5, Gaspar de Craeyerstraat zonder nummer, Kattenberg 4, Kunstlaan zonder nummer (Gent)
Enorm militair complex in eclectische stijl naar ontwerp van architecten Modeste De Noyette en Otto Geerling, gebouwd tussen 1902 en 1906 op de plaats van de vroegere infanteriekazerne van de Kattenberg, gesloopt in 1830. Verschillende gebouwen ingeplant op vijfhoekige plattegrond begrensd door de Caspar de Craeyerstraat, Kattenberg, Kunstlaan, Charles de Kerchovelaan en de Eekhout. Ware vestingsbouw van bak- en natuursteen op zware breukstenen plint en met overvloedig verwerking van hardsteen.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Norga [online] https://id.erfgoed.net/personen/8475 (Geraadpleegd op )