Persoon

Jacobin, Jozef Lodewijk

ID
8520
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8520

Beschrijving

Voor meer informatie over de beeldhouwer: http://www.schoonselhof.be/2bfredegandus/jacobin%20jozef%20lodewijk.html (geconsulteerd op 19 november 2010)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Bedevaartsoord Klein Scherpenheuvel

Kapellekensdreef zonder nummer (Heist-op-den-Berg)
Volks bedevaartsoord opgericht in 1842 door toedoen van de onderpastoor Druyts, naar aanleiding van het 200-jarig bestaan van de parochie.


Jongenspatronaat Sint-Antoniusparochie

Grote Kauwenberg 18 (Antwerpen)
Jongenspatronaat van de Sint-Antoniusparochie. Gebouw in neogotische stijl opgetrokken in opdracht van notaris Joseph Lombaerts, naar een ontwerp door de architect Jos. Goeyvaerts uit 1913, voltooid in 1916. De nieuwbouw sloot aan bij een bestaande lagere school van de parochie op het links aanpalende en achterliggende perceel. Gesloopt in 1982 voor de nieuwe gebouwen van de Universitaire Faculteiten Sint-Ignatius (UFSIA).


Mariapark en kruisweg

Rustoordlei zonder nummer, zonder nummer (Brasschaat)
In de wijk Rustoord in Brasschaat is ten noorden van de parochiekerk een religieuze tuin gelegen, bestaande uit een Mariapark en een kruisweg.


Onze-Lieve-Vrouwebeeld

Klapdorp zonder nummer (Antwerpen)
Onze-Lieve-Vrouwebeeld van omstreeks 1715-1720, toegeschreven aan de beeldhouwer Michiel van der Voort.


Oorlogsmonument van Kalmthout

Kerkeneind zonder nummer (Kalmthout)
Oorlogsgedenkteken naast de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw.


Parochiekerk Sint-Dominicus

Ploegstraat 25-27, Provinciestraat zonder nummer (Antwerpen)
West-oost-georiƫnteerde, ingebouwde neogotische basiliek, gebouwd als kloosterkerk door de paters dominicanen, naar een ontwerp door de architect Frans Mertens, waarvoor eerstesteenlegging in 1925.


Parochiekerk Sint-Martinus

Markt zonder nummer (Retie)
Vrijstaande kerk met bewaarde - in de 19de eeuw gerestaureerde - gotische toren en een neogotisch schip, transept en koor van 1871-1872.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Jacobin [online] https://id.erfgoed.net/personen/8520 (Geraadpleegd op )