Persoon

Van Averbeke, Jan

ID
8540
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8540

Beschrijving

Vader van de architect en stadsbouwmeester Emiel Van Averbeke.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Herenhuis in neoclassicistische stijl

Sint-Thomasstraat 38 (Antwerpen)
Herenhuis in neoclassicistische stijl, volgens de bouwaanvraag uit 1883 opgetrokken door de aannemer Jan Van Averbeke, in opdracht van de glazenmaker Henri Everaerts. Tot hetzelfde bouwproject behoorde een koetshuis in de Sterstraat, en een aanpalend hoekcomplex van twee winkelpanden (Sint-Thomasstraat 40, Sterstraat 2).


Neoclassicistisch burgerhuis

Tolstraat 67 (Antwerpen)
Deze neoclassicistische burgerwoning werd samen met een totaal verbouwde, identieke woning ernaast, gebouwd rond 1887 in opdracht van de heren Geels en Vandevijver naar een ontwerp van aannemer J. Van Averbeke.


Statig neoclassicistisch pand

Lange Kievitstraat 26-28 (Antwerpen)
Deze statige neoclassicistische woning werd rond 1880 gebouwd voor Jan Van Averbeke-De Jonghe, een schrijnwerker uit Berchem, Statiestraat 166.


Twee burgerhuizen in neoclassicistische stijl

Lange Lozanastraat 38, Stefaniestraat 8 (Antwerpen)
Twee burgerhuizen in neoclassicistische stijl, voor eigen rekening opgetrokken door de aannemer Jan Van Averbeke, naar een ontwerp uit 1883. Beide maken deel uit van een ruimer vastgoedproject, dat ook de vijf tussenliggende panden Lange Lozanastraat 40-42 en Stefaniestraat 2-6 omvatte. Het vastgoedproject behoort tot de vroege realisaties van Van Averbeke, vader van stadsbouwmeester Emiel Van Averbeke.


Thema's

Ontwerper van

Bolivarplaats


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Van Averbeke [online] https://id.erfgoed.net/personen/8540 (Geraadpleegd op )