Persoon

Jacobs, Joannes Franciscus

ID
8580
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8580

Beschrijving

Zoon van Petrus Josephus Jacobs.

  • Gegevens van Marcel Windey, december 2016.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Gekoppelde winkelhuizen in neoclassicistische stijl

Komedieplaats 2-4 (Antwerpen)
Geheel van twee volgens repeterend schema gekoppelde winkelhuizen in neoclassicistische stijl, opgetrokken in opdracht van de rentenier en katholiek politicus William Solvyns, naar een ontwerp door architect Jacobs uit 1888. Deze is mogelijk te identificeren met Joannes Franciscus Jacobs, een aannemerszoon actief vanaf midden jaren 1870.


Twee gespiegelde burgerhuizen in Neo-Vlaamserenaissance-stijl

Beeldhouwersstraat 2-4 (Antwerpen)
Samenstel van twee spiegelende neo-Vlaamserenaissance-enkelhuizen, die samen de illusie geven één grote woning te zijn. De burgerhuizen werden in 1884 ontworpen door J.F. Jacobs voor weduwe Van Hooydonck-Klauwers.


Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Hoogstraat 59 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl op de hoek van Hoogstraat en Heilige Geeststraat, gebouwd in opdracht van de tinnegieter Jacques-Pierre Schiltz-Verhulst, naar een ontwerp door de architect Joannes Franciscus Jacobs uit 1881.


Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Steenhouwersvest 14 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van Auguste Uvo, naar een ontwerp door de architect Joannes Franciscus Jacobs uit 1885.


Thema's

Ontwerper van

Lange Achteromstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Jacobs [online] https://id.erfgoed.net/personen/8580 (Geraadpleegd op )