Collectief

Gebroeders Grangé

ID
8594
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8594

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Neoclassicistische winkelpanden

Amerikalei 85-87 (Antwerpen)
Twee hoge neoclassicistische meergezinswoningen van vier bouwlagen en drie traveeën onder zadeldaken, gebouwd voor A. Peeters naar een ontwerp van 1882 van Ferd. Hompus.


Traditioneel diephuis

Huikstraat 6 (Antwerpen)
Tradioneel diephuis met drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw. Klassiek, houten winkelraam, in 1902 aangebracht door de aannemer Gebroeders Grangé opdracht van de heer L. Van Beylen.

Uitvoerder van

Beroepsschool voor meisjes

Bouwmeestersstraat 3 (Antwerpen)
De "Beroepsschool voor meisjes" werd gebouwd naar een ontwerp door stadsbouwmeester Gustave Royers uit 1896.


Directeurswoning Nijverheidsschool

Rodestraat 4 (Antwerpen)
Directeurswoning van de Stedelijke Nijverheidsschool, gebouwd door de stad Antwerpen, naar een ontwerp van stadsbouwmeester Gustave Royers uit 1899. Het pand vormde het sluitstuk van de bouwcampagne tot uitbreiding van de school met de verderop in de Rodestraat ingeplante klassen en ateliervleugels, waarvoor Royers in 1898 het ontwerp tekende.


Herbosch Building

Van Meterenkaai 4 (Antwerpen)
Kantoorgebouw in art-decostijl op de hoek van Van Meterenkaai en Sint-Pietersvliet, naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1925. Opdrachtgever was de reder Eugène Herbosch, de aannemer Gebroeders Grangé stond in voor de bouw.


Hoger Handelsgesticht

Coquilhatstraat 16, De Vrièrestraat 36, Schildersstraat 41 (Antwerpen)
Voormalig Hoger Handelsgesticht, momenteel Hoger Instituut voor Vertalers en Tolken. Complex geheel met hoofdgebouw in een bombastische, eclectische neobarokke stijl, daterend van 1893-97 naar ontwerp van F. Sel en F. Truyman.


Knechtjeshuis en Stedelijke Nijverheidsschool

Paardenmarkt 94 (Antwerpen)
Voormalig Knechtjeshuis in 1558 gesticht door Johanna Van Schoonbeke. Sinds 1891 Stedelijke Nijverheidsschool met schoolgebouwen aan de Rodestraat. Eerste bouwcompagnes door Gustave Royers in 1891, 1895 en 1898. Uitbreiding door Alexis Van Mechelen in 1907 en 1913.


Lagere Jongensschool 16 en Lagere Meisjesschool 16

Grotehondstraat 50-52 (Antwerpen)
Lagere jongens- en meisjesschool in neorenaissancestijl van 1900-02, naar ontwerp van A. Van Mechelen, na brand herbouwd in 1915 onder leiding van E. Van Averbeke. Vleugels van twee bouwlagen onder leien zadeldaken ingeplant rondom een vierkante speelplaats.


Lagere Jongensschool 22 en Lagere Meisjesschool 19

Stuivenbergplein 36-37 (Antwerpen)
Lagere Jongensschool en Lagere Meisjesschool in eclectische stijl op het bouwblok Viséstraat, Wilgenstraat en Stuivenbergplein, gebouwd door de Stad Antwerpen naar een ontwerp van stadsbouwmeester Gustave Royers uit 1898, uitgevoerd in 1899-1902.


Loodswezen

Tavernierkaai 3 (Antwerpen)
Monumentaal gebouw in eclectische stijl, in 1892-1895 opgericht door de stad Antwerpen voor het Loodswezen en diensten afhangend van de Belgische Staat, naar een ontwerp door de architecten Hendrik Kennes en Ferdinand J. Truyman, onder toezicht van stadsarchitect Gustave Royers.


Schoolmeesterswoning

Bouwmeestersstraat 5 (Antwerpen)
Voormalige woning van het schoolhoofd van de naastgelegen "Beroepsschool voor Meisjes" (nr. 3).Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Gebroeders Grangé [online], https://id.erfgoed.net/personen/8594 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.