Persoon

Moerenhoudt, Leopold

ID
8606
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8606

Beschrijving

Behaalde diploma van de nijverheidschool in 1899 met onderscheiding.

Bron: L. Sevriens, 27.01.12


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Café in eclectische stijl

Kommekensstraat 22 (Antwerpen)
Café in eclectische stijl gebouwd in opdracht van Jaak Sels, naar een ontwerp door de bouwmeester Leopold Moerenhoudt uit 1907-1908.


Eclectisch café

Vlaamsekaai 48 (Antwerpen)
In 1906 diende bouwmeester Leopold Moerenhoudt een aanvraag in voor de bouw van een "huis dienende voor café" in naam van L. Cant-De Rijck, die in het pand er naast woont (46).


Eclectische burgerwoning

Karel Rogierstraat 25 (Antwerpen)
Deze eclectische burgerwoning werd in 1901 ontworpen door bouwmeester L. Moerenhoudt in opdracht van de heer Brand. Moerenhoudt ontwierp talrijke woningen in de Karel Rogierstraat, vooral burgerhuizen met neoclassicistische lijstgevels.


Neoclassicistisch woon- en winkelhuis

Graaf van Egmontstraat 44-46 (Antwerpen)
In 1902 laat plafonneur J. Daniels een winkelhuis en woning ontwerpen door Leopold Moerenhoudt. Het gaat om twee neoclassicistische panden van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadel- en mansardedak.


Neoclassicistische burgerhuizen

Graaf van Egmontstraat 49-53 (Antwerpen)
Deze drie neoclassicistische woningen vallen op door hun rijke decoratie bestaande uit een centraal balkon met ijzeren leuning en frontonbekroning van het deurvenster en reliëfs met plantenslingers en rolwerkcartouches onder de kroonlijst.


Pakhuis

Verviersstraat 11-15 (Antwerpen)
Het enige pakhuis dat nog rest van de originele bebouwing in de Verviersstraat, is een geel bakstenen complex dat rond 1908 werd gebouwd voor stouwer Edmond Linthout naar ontwerp van bouwmeester Leopold Moerenhoudt.


Twee eclectische meergezinswoningen met café

Gentplaats 5-7 (Antwerpen)
Deze twee eclectische meergezinswoningen werden rond 1906-1908 gebouwd als "huis dienende voor café" voor Jaak Marnef naar ontwerp van bouwmeester Leopold Moerenhoudt.


Thema's

Ontwerper van

Cuylitsstraat

Jan Van Beersstraat

Volkstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Moerenhoudt [online] https://id.erfgoed.net/personen/8606 (Geraadpleegd op )