Persoon

Janssens, Henri

ID
8623
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8623

Beschrijving

Zoon van architect Charles Janssens.

  • Gegevens van Marcel Windey, december 2016.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in art nouveau

Arthur Goemaerelei 63 (Antwerpen)
Rijhuis in sobere art nouveau gebouwd in opdracht van F. Gorge, naar een ontwerp van architect Henri Janssens uit 1911. Het gebouw dat een souterrain en drie bouwlagen en een zadeldak omvat, werd mogelijk ontworpen als meergezinswoning.


Eclectisch burgerhuis

Jan Van Rijswijcklaan 66 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl, gebouwd in opdracht van William Lydcotte, naar een ontwerp van architect Henri Janssens uit 1911. William Lydcotte (1841-1920) was vice-consul van Groot-Brittannië. Deze rijwoning met een natuurstenen lijstgevel van twee ongelijke traveeën, omvat drie bouwlagen en een pseudo-mansarde (kunstleien).


Eclectische meergezinswoning

Generaal Van Merlenstraat 19 (Antwerpen)
In 1926 ontwierp architect H. Janssens een opbrengstwoning voor eigen rekening op Zurenborg, in een eclectische stijl. Hij gebruikt daarvoor een gevelontwerp dat hij al eerder toepaste.


Kantoorgebouw Securitas

Kipdorp 44-48 (Antwerpen)
Kantoorgebouw in beaux-artsstijl, in twee fasen gebouwd in opdracht van de verzekeringsmaatschappij “Securitas”, opgericht in 1819. De eerste fase (zes rechter traveeën) kwam tot stand naar een ontwerp door de architecten Charles en Henri Janssens uit 1924. Henri Janssens tekende in 1938 voor de tweede fase (vijf linker traveeën), uitgevoerd in 1939.

Opdrachtgever van

Eclectische meergezinswoning

Generaal Van Merlenstraat 19 (Antwerpen)
In 1926 ontwierp architect H. Janssens een opbrengstwoning voor eigen rekening op Zurenborg, in een eclectische stijl. Hij gebruikt daarvoor een gevelontwerp dat hij al eerder toepaste.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Janssens [online], https://id.erfgoed.net/personen/8623 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.