Persoon

Remaut, Marc

ID
8625
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8625

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Appartementsgebouw Aerts

Jan Baptist Verlooystraat 5 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in naoorlogs modernisme naar ontwerp uit 1959 van Marc Remaut voor het Architectenbureau Style Building, mogelijk opgericht als tijdelijke vereniging, onder leiding van Remaut en bouwkundige J.A. Vanden Poel. Opdrachtgever was Corneel Aerts. Wellicht gaat het om appartementen voor een gegoed cliënteel.


Appartementsgebouw Casa Nostra

Jan Van Rijswijcklaan 247 (Antwerpen)
Modernistisch appartementsgebouw op de hoek met de Hazelarenstraat, naar een ontwerp van het architectenbureau Marc Remaut uit 1956. Het complex van vijf bouwlagen omvat in totaal zestien flats.


Burgerhuis in laat-modernistische stijl

Van Baurscheitlaan 52 (Antwerpen)
Half vrijstaand burgerhuis in laat-modernistische stijl naar ontwerp van Marc Remaut uit 1960 voor het Architectenbureau Style Building, mogelijk opgericht als tijdelijke vereniging, onder leiding van Remaut en bouwkundige J.A. Vanden Poel.


Residentie Italia

Italiëlei 59A (Antwerpen)
Flatgebouw in brutalistische stijl op de hoek van de Italiëlei en de Van Aerdtstraat, in 1964-1966 opgetrokken in opdracht van Herman Cap en architect Marc Remaut verenigd in de nv Residentie “Italia”, naar een ontwerp gesigneerd door de architect Johannes De Groelard uit 1963.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Remaut [online] https://id.erfgoed.net/personen/8625 (Geraadpleegd op )