Persoon

De Winter, Edouard

ID
8627
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8627

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis Mahieu

Vlaamsekunstlaan 21 (Antwerpen)
Meesterwoning in opdracht van Jean-Philippe Mahieu naar ontwerp uit 1933 van architect Edouard De Winter (inscriptie op de pui). De werken zijn uitgevoerd door aannemer Flor. Avonts, gevestigd in de Lindelei 63 te Hemiksem. Opgericht in sobere art deco, sluit deze woning aan bij de burgerhuizen aan het begin van de Vlaamsekunstlaan en in de Jan Van Rijswijcklaan.


Burgerhuis Zech-Steyteheff

Vlaamsekunstlaan 8 (Antwerpen)
Burgerhuis in sobere art-decostijl, gebouwd in 1931-1932 als eigen woning voor mevrouw Eleonore Zech-Steyteheff, naar een ontwerp van architect Eduard De Winter (inscriptie op de pui) uit 1931. In 1937 bewoont advocaat Ferdinand Zech het pand.


Halfvrijstaand burgerhuis Maes

Vlaamsekunstlaan 6 (Antwerpen)
Halfvrijstaand burgerhuis in sobere art-decostijl, gebouwd in 1933 als eigen woning voor ingenieur Alfons Maes naar een ontwerp van architect Eduard De Winter (inscriptie op de pui) uit 1932.


Herenhuis in art deco

Jan Van Rijswijcklaan 190 (Antwerpen)
Herenhuis in sobere art deco gebouwd in opdracht van Louis Van Stappen, naar een ontwerp van architect Edouard De Winter (inscriptie) uit 1931. De rijwoning in halfopen bebouwing van het type stadsvilla, telt twee bouwlagen en is opgetrokken uit bak- en natuursteen op een arduinen plint.


Modernistisch appartementsgebouw

Mechelsesteenweg 259 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in modernistische stijl opgetrokken in opdracht van Marcel Block, naar een ontwerp door de architect Edouard De Winter uit 1937. Het begin 1939 voltooide complex bestaat uit een duplexwoning, wellicht bestemd voor de bouwheer, en zes huurappartementen van hoge standing.


Museum Ridder Smidt van Gelder

Belgiëlei 91 (Antwerpen)
Imposant herenhuis in beaux-artsstijl, gebouwd in opdracht van de bankier Edouard Thys, naar een ontwerp door de architect Joseph Hertogs uit 1905. Na 1937 werd het gebouw aangepast tot privémuseum van Pieter Smidt van Gelder, om zijn verzameling rond West-Europese kunstnijverheid tentoon te stellen.


Villa Ekeby

Hagedoornlaan 8 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl gebouwd in opdracht van Otto Leser, naar een ontwerp door de architect Edouard De Winter uit 1928. De huisnaam "Ekeby", een in Zweden meermaals voorkomend toponiem, houdt mogelijk verband met de Zweedse afkomst van de echtgenote van de bouwheer.