Steenstraat 96 (Antwerpen)
Bungalow in cottagestijl in opdracht van de heer A. Bremans naar een ontwerp door de architecten Leopold De Coninck en Maurice Potié uit 1928, dieper gelegen ten aanzien van de straat.
Drie Eikenstraat 16-18 (Edegem)
Bakstenen dubbelhuis van twee bouwlagen, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Flankerende garage en enkelhuis van één bouwlaag onder mansardedak.
Jan Van Rijswijcklaan 234 (Antwerpen)
Burgerhuis in art deco gebouwd in opdracht van Aloïs Van Cauwenberghe, naar een ontwerp van de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1929. De rijwoning in halfopen bebouwing telt twee bouwlagen onder een pseudo-mansarde (kunstleien).
Markgravelei 110 (Antwerpen)
Burgerhuis in sobere beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van John Tyck, naar een ontwerp door de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1908. De rijwoning met een gevelbreedte van twee traveeën, telt vier bouwlagen onder een mank zadeldak.
Lange Lozanastraat 98 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl opgetrokken in opdracht van de aannemer Martin Brouwers, naar een ontwerp door de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1909. Een jaar later volgde nog een tweede, identiek burgerhuis hogerop in de Lange Lozanastraat (nummer 30), dat vandaag is verbouwd.
Bosmanslei 27 (Antwerpen)
Burgerhuis in cottagestijl gebouwd in opdracht van Eugène Maes, naar een ontwerp van de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1922. Deze rijwoning in halfopen bebouwing beantwoordt aan het type van de stadsvilla, dat in de Bosmanslei en de Van Putlei het merendeel van de bebouwing uitmaakt.
Lange Leemstraat 288 (Antwerpen)
Burgerhuis in klassiek geïnspireerde eclectische stijl, gebouwd in opdracht van de heer F. Greef, naar een ontwerp door de architecten Leopold De Coninck en Maurice Potié uit 1910.
Jan Van Rijswijcklaan 112 (Antwerpen)
Burgerhuis in neorégencestijl stijl gebouwd voor Ed. De Kepper, naar een ontwerp van de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1912. Het rijhuis met een natuurstenen lijstgevel van drie traveeën, telt een souterrain en drie bouwlagen onder een zadeldak.
Grotesteenweg 455, 461-463 (Antwerpen)
Burgerhuizen in cottagestijl naar ontwerpen van architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié, de woning Yseboot-Ricquier (hoek Lysenstraat) uit 1928-1929, de woning Goemans-Rigole uit 1925 en de architectenwoning Léopold De Coninck uit 1926.
Vredestraat 15 (Antwerpen)
Dokterswoning in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van de arts V. Marinus, naar een ontwerp door Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1912.
Leopold III-lei 28-32 (Edegem)
Gegroepeerde woningen waarbij nummers 28 en 32 voorzien van puntgevels.
Jan Van Rijswijcklaan 108 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd voor Willy Plog, naar een ontwerp van de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1913. Het rijhuis met een lijstgevel in natuursteen op een arduinen plint, omvat twee ongelijk traveeën, vier bouwlagen en een plat dak.
Robert Molsstraat 24-28, 32-34, 38-44, 54 (Antwerpen)
Ensemble van oorspronkelijk twaalf burgerhuizen in neoclassicistische stijl, in zes opeenvolgende fasen opgetrokken tussen 1909 en 1912. Bouwheer en uitvoerder was de aannemer Martin Brouwers, voor twee bouwfasen goed voor de helft van de woningen leverden de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié het ontwerp.
Van Putlei 70-72 (Antwerpen)
Gekoppelde burgerhuizen in beaux-artsstijl, ongeveer gelijktijdig gebouwd naar ontwerpen van de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1934. Opdrachtgevers waren J. Van Dessel voor nummer 70, en Fr. Diels voor nummer 72.
Koning Albertlei 28-30 (Edegem)
Gekoppelde woningen in cottagestijl vermoedelijk van 1913, naar ontwerp van L. De Coninck en M. Potie.
Della Faillelaan 45-47 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde villa’s in cottagestijl, gebouwd in opdracht van de heer L. Eyben, naar een ontwerp door de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1922. Samen met deze tweewoonst liet Eyben op het aanpalende perceel nog een derde cottagevilla optrekken.
Acacialaan 31-47 (Antwerpen)
Groepsbebouwing van negen villa’s in cottagestijl, gebouwd door Naamlooze Bouw- Crediet- en Spaarmaatschappij "Voorspoed", naar een ontwerp van de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1921.
Jan Van Rijswijcklaan 28 (Antwerpen)
Herenhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Antoine Arts, naar een ontwerp van de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1935. Antoine Arts (1892-1950) was mede-eigenaar van het familiebedrijf G. Arts en Zonen, uitbater van de bekende Antwerpse kledingzaken "Modepaleis" en "Sint-Andries" (zie Nationalestraat 16 en 11).
Minderbroedersrui 28 (Antwerpen)
Voormalig kantoorgebouw van de rederij Plouvier & Co, in meerdere fasen opgetrokken tussen 1922 en 1936, naar ontwerpen door de architecten Leopold De Coninck en Maurice Potié. Plouvier & Co, een rederij actief in de binnenscheepvaart werd in 1895 opgericht door Prosper Plouvier.
Marcel De Backerstraat 9 (Antwerpen)
Landhuis in cottagestijl in opdracht van R. Wöller, in drie fasen tot stand gekomen tussen 1912 en 1929, naar ontwerpen van het architectenbureau De Coninck en Potié.
Kasteelpleinstraat 62-64 (Antwerpen)
Dit modernistische woon- en winkelpand werd rond 1936 gerealiseerd door architecten De Coninck & Potié in opdracht van Jules Van Dessel. Van Dessel bezat een reeks panden in dit deel van de straat en liet deze in het interbelleum moderniseren.
Uitbreidingstraat 560 (Antwerpen)
Van dit begin-20ste-eeuwse neoclassicistische burgerhuis werd het bouwdossier niet teruggevonden in het stadsarchief. In 1924 werd de woning met een verdieping verhoogd, tot het huidige volume, naar een ontwerp van De Coninck en Potié.
Ridder van Ranstlei 17-67, 73-95 (Mortsel)
Reeks arbeiderswoningen van 1921-22 en het tweede kwart van de 20ste eeuw, omheinde voortuinen.
Seringenlaan 6 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl gebouwd in opdracht van J. Coutrin, naar een ontwerp door de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1927. "Tudor Nook" is een representatief voorbeeld van de landhuisbouw door De Coninck en Potié, die tijdens de jaren 1920 van dit type cottagevilla hun handelsmerk maakten.
Pieter de Coninckstraat 36-38 (Antwerpen)
Huizen met vereenvoudigde art-nouveau- en neo-Lodewijk XVI-allures van twee traveeën; bouwaanvraag van 1908 naar ontwerp van L. De Coninck en M. Potié.
Koning Albertlei 6-8 (Edegem)
Volgens spiegelbeeldschema opgetrokken gekoppelde woningen van 1928, in eenvoudige cottagestijl naar ontwerp van L. De Coninck en M. Potie.
Leopold III-lei 40-42 (Edegem)
Twee villa's, echter met uitzicht van één villa in cottagestijl, van circa 1914-15 naar ontwerp van L. De Coninck en M. Potié.
Koning Albertlei 22 (Edegem)
Alleenstaande villa in eenvoudige cottagestijl, vermoedelijk van 1911 naar ontwerp van L. De Coninck en M. Potié.
Hagedoornlaan 15 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl naar een ontwerp door de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1921. Opdrachtgever was Valentine Caroline Busch, de echtgenote van Curt Theodore Davidis. In 1938 liet het echtpaar de garage optrekken en een tennisveld aanleggen
Della Faillelaan 5 (Antwerpen)
Villa in beaux-artsstijl op de hoek van Della Faillelaan en Acacialaan, gebouwd in opdracht van Eugeen Marie Van Uffelen, naar een ontwerp door de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1924. Een latere eigenaar, François Lenaerts, liet de villa in 1939 verbouwen en herinrichten door de architect René Cnoops.
Della Faillelaan 19 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl op de hoek van Della Faillelaan en Hagedoornlaan, gebouwd naar een ontwerp door de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1921. Opdrachtgever was Prosper Gustave Albert Plouvier junior, medezaakvoerder van de rederij Plouvier & Co. Gesloopt in 1996 voor een nieuwbouwvilla.
Olmenlaan 5 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl gebouwd in opdracht van mevrouw Carl Eklund-Landberg, naar een ontwerp door de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1926.
Della Faillelaan 49 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl gebouwd in opdracht van de heer L. Eyben, naar een ontwerp door de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1922. Samen met dit bescheiden landhuis liet Eyben op het aanpalende perceel twee grotere, gekoppelde cottagevilla’s optrekken.
Della Faillelaan 51 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl, gelijktijdig opgetrokken met het aanpalende landhuis op de hoek van Della Faillelaan en Olmenlaan, naar ontwerpen door de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1922. Bouwheer van dit voor verkoop bedoelde vastgoedproject was Albert De Groote, van beroep expert, boekhouder en vereffenaar.
Della Faillelaan 75 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl, gebouwd naar een ontwerp door de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1932. Opdrachtgever was E.F. Giacomini, Belgisch consulair vertegenwoordiger in nieuw ontwikkelde Poolse zeehaven Gdynia.
Kastanjelaan 6 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl gebouwd in opdracht van Guillaume Peeters, naar een ontwerp door de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1922. De bouwheer was aannemer van loodgieterij- en zinkwerken.
Berkenlaan 20 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl gebouwd in opdracht van Ch. Corijnen-Van Linden, naar een ontwerp door de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1922.
Berkenlaan 28 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl op de hoek van de Berkenlaan en de Hagedoornlaan, gebouwd in opdracht van Maria Hebbelynck-Rosa, naar een ontwerp door de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1921.
Berkenlaan 32 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl gebouwd in opdracht van Ch. Corijnen-Van Linden, naar een ontwerp door de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1921.
Berkenlaan 41 (Antwerpen)
Villa in sobere cottagestijl op de hoek van de Berkenlaan en de Acacialaan naar een ontwerp door de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1922. De bouwheer Aloïs Van Cauwenberghe was secretaris van de Société Anonyme Extensions et Entreprises Anversoises.
Groenenborgerlaan 150 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl gebouwd in opdracht van Maurice Heeren, naar een ontwerp door de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1923. Gevoelig uitgebreid en aangepast, naar een ontwerp door de architect Frans Laporta uit 1946.
Vijverlaan 3 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl gebouwd in opdracht van de heren Michielsens en Goris, naar een ontwerp door de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1922. Op het aanpalende perceel (nummer 5) bouwden De Coninck en Potié in 1926 een iets grotere cottagevilla in opdracht van de weduwe P. Meeus-Maquinay, die in 1982 werd gesloopt voor een nieuwbouwvilla.
Vijverlaan 9 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl met rieten dak, naar een ontwerp door de architecten Leopold De Coninck en Maurice Potié uit 1928. Opdrachtgever was mevrouw Goemans-Rigole, echtgenote van de kleermaker Gustaaf Petrus Maria Goemans.
Vijverlaan 11 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl gebouwd in opdracht van de heer A. Vertongen, naar een ontwerp door de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1921.
Bist 141 (Antwerpen)
Vrijstaande woning in pittoreske cottagestijl, gebouwd in opdracht van de weduwe Breugelmans, naar een ontwerp door de architecten Leopold De Coninck en Maurice Potié uit 1922.
Hagedoornlaan 7 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl naar een ontwerp door de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1921. Bouwheer was Albert De Groote, van beroep expert, boekhouder en vereffenaar, die hier al minstens sinds maart 1922 gedomicilieerd stond.
Della Faillelaan 31 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl, gebouwd in opdracht van de heer Henri Van den Eynde-Goodman, naar een ontwerp door de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1924. Het landhuis werd gelijktijdig ontworpen en in 1925 opgetrokken met de aanpalende villa Fischer op nummer 33, die qua opzet en omvang aan een gelijkaardig programma beantwoordt.
Della Faillelaan 33 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl, gebouwd in opdracht van Albert Fischer, naar een ontwerp door de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1924. Het landhuis werd gelijktijdig ontworpen en in 1925 opgetrokken met de aanpalende villa Van den Eynde-Goodman op nummer 31, die qua opzet en omvang aan een gelijkaardig programma beantwoordt.
Della Faillelaan 53 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl op de hoek van Della Faillelaan en Olmenlaan, gelijktijdig opgetrokken met het aanpalende landhuis op nummer 51, naar ontwerpen door de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1922. Bouwheer van dit voor verkoop bedoelde vastgoedproject was Albert De Groote, van beroep expert, boekhouder en vereffenaar.
Della Faillelaan 57 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl op de hoek van Della Faillelaan en Vijverlaan, gebouwd naar een ontwerp door de architecten Leopold De Coninck en Maurice Potié uit 1921. Opdrachtgever was Gustaaf Petrus Maria Goemans-Rigole (°Antwerpen, 1879), kleermaker van beroep.
Acacialaan 51 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl voor eigen rekening gebouwd door de aannemer Petrus Van Schaeren, naar een ontwerp door de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1922.
Acacialaan 53 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl gebouwd in opdracht van de weduwe John Tyck-Vekemans, naar een ontwerp door de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1928.
Acacialaan 26 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl gebouwd in opdracht van mevrouw S. Saril, naar een ontwerp door de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1922. De villa Saril is een representatief voorbeeld van de landhuisbouw door De Coninck en Potié, die tijdens de jaren 1920 van dit type cottagevilla hun handelsmerk maakten.
Hagedoornlaan 11 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl gebouwd in opdracht van de weduwe John Tyck-Vekemans, naar een ontwerp door de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1921.
Hagedoornlaan 20 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl gebouwd in opdracht van de heer L. Moonens, naar een ontwerp door de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1921.
Eglantierlaan 25 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl gebouwd in opdracht van Léon Hebbelynck, naar een ontwerp door de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1922. De villa Hebbelynck is een representatief voorbeeld van de landhuisbouw door het bureau De Coninck en Potié, die tijdens de jaren 1920 van dit type cottagevilla hun handelsmerk maakten.
Mechelsesteenweg 246 (Edegem)
Licht U-vormige villa in cottagestijl, van circa 1930 naar ontwerp van L. De Coninck en M. Potié.
Hovestraat 154 (Edegem)
Villa in cottagestijl, van circa 1926 naar ontwerp van L. De Coninck en M. Potié.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: De Coninck - Potié [online], https://id.erfgoed.net/personen/8638 (geraadpleegd op ).
Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed
Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.