Desguinlei 180 (Antwerpen)
Burgerhuis in ingehouden beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Frans Beets, naar een ontwerp door de architecten Florent Vaes en Joan Coninck Westenberg uit 1912. De later toegevoegde pseudo-mansarde dateert uit 1925.
Van Putlei 42 (Antwerpen)
Burgerhuis in cottagestijl gebouwd in opdracht van de juffrouwen Engeringh, naar een ontwerp door de architecten Florent Vaes en Joan Coninck Westenberg uit 1910. Deze rijwoning in halfopen bebouwing, met een gevelbreedte van twee ongelijke traveeën aan de straat, omvat een souterrain en twee bouwlagen onder een complex zadeldak.
Jan Van Rijswijcklaan 152 (Antwerpen)
Burgerhuis in neo-Lodewijk XVI-stijl gebouwd in opdracht van Jacques de Jong, naar een ontwerp van de architecten Florent Vaes en Joan Coninck Westenberg uit 1912.
Bisschopstraat 20 (Antwerpen)
Dokterswoning in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van de arts J. Notteau, naar een ontwerp door de architecten Florent Vaes en Joan Coninck Westenberg uit 1914.
Jan Van Rijswijcklaan 47 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van Prosper Steyaert, naar een ontwerp van de architecten Florent Vaes en Joan Coninck Westenberg uit 1910. De rijwoning telt drie bouwlagen en drie traveeën onder een pseudo-mansarde (kunstleien).
Bosmanslei 15 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl, gebouwd in opdracht van Charles Campbell, naar een ontwerp van de architecten Florent Vaes en Joan Coninck Westenberg uit 1913. De rijwoning die een souterrain, drie bouwlagen en een schilddak (leien) omvat, maakt deel uit van de noordflank van de rotonde.
Bosmanslei 28 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van Désiré Van Spilbeeck, naar een ontwerp van de architecten Florent Vaes en Joan Coninck Westenberg uit 1911. De rijwoning met een natuurstenen lijstgevel van twee ongelijke traveeën, omvat een souterrain en drie bouwlagen onder een plat dak.
Markgravelei 158 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van E. De Mey, naar een ontwerp door de architecten Florent Vaes en Joan Coninck Westenberg uit 1911. De uit Brussel afkomstige De Mey was majoor bij het Regiment Gidsen van het Belgische leger.
Jan Van Rijswijcklaan 148 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van Ch. Fabry, naar een ontwerp van de architecten Florent Vaes en Joan Coninck Westenberg uit 1911.
Bosmanslei 12-16 (Antwerpen)
Eenheidsbebouwing van drie burgerhuizen in art-nouveaustijl, gebouwd naar een ontwerp van de architecten Daniël Rosseels, Florent Vaes en Joan Coninck Westenberg uit 1908.
Hertsdeinstraat 39-53 (Antwerpen)
Homogene rij burgerhuizen en meergezinswoningen in eclectische stijl, door meerdere opdrachtgevers en architecten of aannemers gebouwd in 1912-1913. Lijstgevels met parementen uit geel baksteenmetselwerk of Silezische brikken, geaccentueerd door speklagen en ontlastingsbogen in contrasterende kleur.
Bosmanslei 7-9 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde architectenwoningen in cottagestijl, gebouwd voor respectievelijk Richard Vaes en zijn zoon Florent (nr. 7), en hun schoonzoon en zwager Joan Coninck Westenberg, die in 1906 huwde met dochter A. Vaes (nr. 9).
Van Putlei 50-52 (Antwerpen)
Twee gekoppelde burgerhuizen in eclectische stijl, voor eigen rekening gebouwd door de aannemer Eduard Van Biesen, naar een ontwerp van de architecten Florent Vaes en Joan Coninck Westenberg uit 1910. Naar typologie en omvang is het geheel sterk verwant met de eigen woningen van Vaes en Westenberg (Bosmanslei 7-9).
Bosmanslei 10 (Antwerpen)
Herenhuis in cottagestijl gebouwd in opdracht van de bankier Edward Marsily, directeur van de Banque d’Anvers. De bouwplannen uit 1909 zijn gesigneerd door architect Richard Vaes, maar het architectuurtijdschrift L’Émulation vermeldt zijn zoon en schoonzoon Florent Vaes en Joan Coninck Westenberg als auteurs.
Bosmanslei 22 (Antwerpen)
Herenhuis in cottagestijl gebouwd in opdracht van Charles Magée, een kaderlid van de firma Hubert Debenham et Cie, agent in transatlantische scheepvaartlijnen. De bouwplannen uit 1908 zijn gesigneerd door architect Richard Vaes, vermoedelijk in samenwerking met Florent Vaes en Joan Coninck Westenberg.
Bosmanslei 33 (Antwerpen)
Herenhuis in cottagestijl gebouwd in opdracht van Pierre Jean Maurice van der Groen, naar een ontwerp van de architecten Florent Vaes en Joan Coninck Westenberg uit 1911. Deze rijwoning in halfopen bebouwing beantwoordt aan het type van de stadsvilla, dat in de Bosmanslei en de Van Putlei het merendeel van de bebouwing uitmaakt.
Haantjeslei 168 (Antwerpen)
Kunstenaarswoning in neotraditionele stijl naar een ontwerp door de architecten Florent Vaes en Joan Coninck Westenberg uit 1911. Opdrachtgever was de kunstschilder en aquarellist Richard Baseleer (Antwerpen, 1867-Genève, 1951), die naam verwierf als ‘schilder van de Beneden-Schelde’.
Jan Van Rijswijcklaan 146 (Antwerpen)
Meergezinshuis in naoorlogs modernisme, gebouwd in opdracht van Gustaaf Geuens, naar een ontwerp van architect Gérard Saenen uit 1955. Het gebouw dat vier bouwlagen telt en over een lift beschikt, omvat een praktijkruimte op de begane grond, een duplexwoning over de eerste twee verdiepingen en een appartement op de bovenste verdieping.
Bosmanslei 31 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van de neerlandicus Maarten Rudelsheim, naar een ontwerp van de architecten Florent Vaes en Joan Coninck Westenberg uit 1911. De rijwoning met een lijstgevel van twee ongelijke traveeën opgetrokken in witte Silezische baksteen en natuursteen, omvat een souterrain en drie bouwlagen onder een plat dak.
Hagedoornlaan 3 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl gebouwd in opdracht van de jurist John Drory, doctor in de Rechten, naar een ontwerp door de architecten Florent Vaes en Joan Coninck Westenberg uit 1912. De villa behoort tot de zeldzame voorbeelden van Engels geïnspireerde cottagearchitectuur uit de ontstaansfase van de Nieuw-Parkwijk "Den Brandt" vóór de Eerste Wereldoorlog.
Lange Lozanastraat 296 (Antwerpen)
Winkelhuis in gematigde art-nouveaustijl, volgens de bouwaanvraag uit 1910 opgetrokken in opdracht van de elektricien en kachelhandelaar Pieter van Bommel. Deze had eerder in 1910 een eerste bouwvergunning voor dit perceel verkregen op basis van een ontwerp door de architecten Florent Vaes en Joan Coninck Westenberg. Later dat jaar diende Van Bommel een nieuwe bouwaanvraag in met een gewijzigd gevelontwerp, waarvan de auteur niet uit het dossier valt af te leiden.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vaes - Coninck Westenberg [online], https://id.erfgoed.net/personen/8641 (geraadpleegd op ).
Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed
Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.