Persoon

Sels-Vermeiren, Jos

ID
8650
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8650

Beschrijving

Broer van Jan Sels.

Hij is in april 1930 gehuwd met Rosalia Clementina Vermeiren, de dochter van een aannemer die in de Tweede Wereldoorlog failliet ging.

De zoon van Jos Sels, Leo Sels, heeft later het bouwbedrijf Cogghe gekocht en het zijn diens zonen Peter en Stefan Sels die nu het bouwbedrijf Cogghe runnen.

  • Informatie verkregen van Marcel Windey en Jorden Sels, 30 november 2017.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in art deco

Jozef Verbovenlei 33 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-decostijl naar ontwerp uit 1932 van Jozef Sels-Vermeiren, in opdracht van F. Embrechts uit de Lange Ruysborekctstraat 100 in Antwerpen. Het goedgekeurd ontwerp is uiteindelijk gewijzigd uitgevoerd.


Burgerhuis in cottagestijl

Jozef Verbovenlei 13 (Antwerpen)
Nagenoeg half vrijstaand burgerhuis in sobere cottagestijl, gebouwd in 1929-1930, in opdracht van de in 1929 gestichte bouwpromotor Maatschappij 'Entreprises Financières et Commerciales', die het perceel gekocht had van de (Naamloze) Maatschappij voor de onderneming van openbare en bijzondere werken.


Grapheusstraat

Grapheusstraat 3-17, 18-53, 55-85 (Antwerpen)
De Grapheusstraat verbindt over een strak noordwest-zuidoost tracé het Cogelsplein met de Parkweg die het Provinciaal Domein Rivierenhof doorsnijdt. De straat ligt op de oude oostelijke oeverwal van de Schijn en behoort tot de oudste straten van Deurne-Dorp. Tussen de bescheiden rijwoningen, die sterk variëren in bouwperiode en stijl, zijn enkele houten servitudewoningen bewaard.


Meergezinswoning en magazijn in art deco

Ravelsbergstraat 59 (Antwerpen)
Meergezinswoning en magazijn in art-decostijl, gebouwd voor L. Michielsen naar een ontwerp van de lokale architect Jos Sels-Vermeiren uit 1932.


Modernistisch burgerhuis

Alfons Schneiderlaan 145 (Antwerpen)
Rijwoning van twee bouwlagen en twee traveeën onder platte bedaking, ontworpen in 1936 door Jos Sels-Vermeiren.


Modernistische meergezinswoning

Nationalestraat 79 (Antwerpen)
Modernistische meergezinswoning opgetrokken in opdracht van Georges Dom, naar een ontwerp door de in Deurne gevestigde architect Jos Sels-Vermeiren uit 1937.


Twee modernistische meergezinswoningen

Dianalaan 33-35 (Antwerpen)
Twee modernistische meergezinswoningen waarvoor bouwaanvragen van 1935, nummer 33 in opdracht van de heer A. Peeters-Mys naar ontwerp architect Jos Sels-Vermeiren, nummer 35 in opdracht van de heer L.J. De Deken naar een ontwerp uit 1935, aangepast in 1936.


Thema's

Ontwerper van

Karel Van de Woestijnelei

Ter Rivierenlaan

Thaliastraat


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Sels-Vermeiren [online], https://id.erfgoed.net/personen/8650 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.